2021-10-09: HCL – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

Dames 1 kent goede competitiestart

Vorige week kon er na 1,5 jaar (!) eindelijk weer een competitiewedstrijd worden gehandbald. Dat deed ABS zeer succesvol met een prima thuisoverwinning van 22-18 tegen Haarle 1.

Afgelopen zaterdag moest er in Duiven worden gespeeld tegen de Handbal Combinatie Liemers (HCL 1). Mede vanwege het muziekevenement “Battum geet deur” waren er helaas niet heel veel supporters aanwezig. Degenen die er wel waren (6 waarvan Jill de jongste was en Brannie de oudste) kregen een leuke 1e helft voorgeschoteld. De teams waren aardig aan elkaar gewaagd maar ABS werd geleidelijk aan steeds sterker. Via 4-4 werd uiteindelijk een ruststand van 8-11 bereikt.

Na rust liep ABS zelfs uit naar 8-13 en het leek erop dat wederom een overwinning in aantocht was. Helaas was dit niet het geval. Mede door goed keeperswerk van de keepster van HCL scoorde ABS in de 2e helft moeizaam. Gelukkig was keepster Liang Dijkerman van ABS ook in uitstekende vorm. In de laatste minuut kon ze echter helaas niet voorkomen dat HCL de gelijkmaker maakte uit een strafworp: 14-14.
Drie punten na 2 wedstrijden is een prima start maar het hadden er eigenlijk 4 moeten zijn.

Als debutant in de eerste klasse stemt het echter tot tevredenheid. Volgende week speelt Dames 1 om 12.30 uur thuis tegen HHZD uit Heino. Kom naar de sfeervolle sporthal De Uutvlog om de dames aan te moedigen!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina