2021-10-06: Broekland – Overwetering (beker)

Verslag Overwetering

Wij begonnen de 1e helft met een zwakke verdediging waardoor we al snel op een 8 – 2 achterstand kwamen. Aanvallend waren we veel sterker ten opzichte van onze verdediging, we liepen voor elkaar en maakten mooie ruimtes vrij door de wissels die werden ingezet. Door deze acties kwam altijd iemand vrij te staan. In verloop van de 1e helft ging het verdedigend steeds beter, maar toch kregen we geen goede grip op de cirkel van de tegenstander. Uiteindelijk zijn wij de rust ingegaan met nog maar een achterstand van 14 – 10.

De 2e helft gingen we met een goed gevoel in. We hadden met elkaar afgesproken om voor elkaar te blijven lopen, om in de verdediging goed te blijven praten en de cirkel beter in de gaten te houden. Waar Broekland juist in het begin van de wedstrijd in een verdedigingsvorm van 6-0 speelde, gingen ze nu juist 5-1 staan. Door deze verandering moesten we beter gaan kijken en nadenken hoe we dit uit gingen spelen. Nadat we in de 1e helft al één keer 2 minuten kregen, kregen wij in de 2e helft drie keer 2 minuten. In de aanval en verdediging hadden wij hierdoor een man minder, waardoor wij nog harder moesten werken in de verdediging én in de aanval.

We lieten onze koppen niet hangen en zijn goed teruggekomen, maar hebben uiteindelijk helaas wel verloren. De eindstand tussen Broekland DS1 en Overwetering DS1 is 25 – 23 geworden.