2021-10-09: Nieuwegein – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Zaterdagavond, half 6, tijd om weer eens als echte globetrotters met de bus naar Nieuwegein te gaan. 🚌 Met Teun als chauffeur kon dit natuurlijk alleen maar een succes worden. (Spoileralert!) En dat werd het!
Na het oponthoud van vorige week, speelden we eindelijk de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse C. De zaal was al lekker opgewarmd, tijd voor ons om te beginnen. De eerste helft was zoals Danny Vera zo mooi zingt, een ware rollercoaster.

De wedstrijd begon met veel penalty’s. De 1-1 werd uit penals gescoord. De wedstrijd ging gelijk op, maar tot een stand van 5-4 heeft Nieuwegein niet meer voor gestaan. (facts) Van deze achterstand gingen we met een paar snelle tegenaanvallen via Merel, Yara en Rowy naar een 5-8 voorsprong. Het laatste deel van de eerste helft kakten we een beetje in en we gingen thee drinken met een stand van 12-13. Hoogtepuntje van de eerste helft: heerlijke break van Char naar Rowy, genieten geblazen!!!

In de rust even wat pepers in de reten geknald en dat was te zien de tweede helft. De snelle omschakeling en de snelle 2e fase zorgen dat we de voorsprong konden behouden. Via Carlien en Lauri wordt het gaatje weer 3. Echter moesten we niet te vroeg juichen, want Nieuwegein bleef met hun sterke opbouwers in ons spoor (kedeng, kedeng) Jiska besloot al haar kracht nog eens bij elkaar te rapen en jankte de bal vol de kruising in. 20-23, een klein gaatje geslagen. Dit houden we vast tot Lauri denkt “wat Jiska kan, kan ik ook” en ook zij poeiert de bal onderkant lat in het netje. #douchen Onder het motto “stoppen op het hoogte punt” zijn we hierna maar gestopt met scoren. Dit bracht de eindstand op 23-27. 2 punten in de bus mee naar Broekland!

Woman of the match: Charlotte Tielbeke. Teentje hier, vingertje daar, de ballen van Nieuwegein kwamen het netje niet zomaar in.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina