2021-10-09: Nieuw Heeten – SDOL (hoofdklasse)

Verslag Nieuw Heeten

Afgelopen zaterdag stond onze eerste thuiswedstrijd op het programma. Iedereen had zich tot in de puntjes verzorgd, want we mochten op de foto in onze nieuwe tenues met onze hoofdsponsoren M.Lamers Schilderwerken en Hutten Beef!

We hadden in onze voorbereiding eerder tegen SDOL gespeeld. Daarvan wisten we dat ze gebrand waren om te spelen op snelheid. Deze oefenwedstrijd hadden we verloren, dus wij wilden er alles aan doen om de 2 punten in Nieuw-Heeten te houden.

We begonnen de eerste helft scherp. De stand liep eerst redelijk gelijk op, maar toch wisten we al redelijk snel een voorsprong te pakken. We bleven in de aanval de rust bewaren, waardoor er goed werd samen gespeeld en veel kansen werden gecreëerd. We wisten de voorsprong te behouden en breidden deze uit van 11-8 uit naar 17-8. We gingen de rust in met 17-9.

De tweede helft was er meer balverlies aan onze kant. Hier wist SDOL goed mee om te gaan, waardoor ze dichterbij kwamen. Zij kwamen terug tot 25-19. We wilden de wedstrijd winnen en daarvoor moest er hard gewerkt worden. Mirjam wist ballen tegen te houden op de momenten dat het moest en we probeerden van ons balbezit gebruik te maken in de aanval. De ruimtes bij SDOL werden goed op gezocht en in de dekking bleef men elkaar rugdekking geven. We hebben de wedstrijd gewonnen met 26-22!

De keeltjes werden hierna geschraapt, want er was reden genoeg om de microfoon te testen van onze spiksplinternieuwe box in de kleedkamer! Volgend weekend staat er opnieuw een derby gepland. We spelen thuis in de Belte om 19:30 uur tegen Heeten!