2021-10-09: Holten – Achilles (2e klasse)

Verslag Holten

Achilles geen partij voor Holtense handbaldames

Afgelopen zaterdagavond kwam in sporthal ’t Mossink het 1e team van het Apeldoornse Achilles op bezoek. Holten begon de competitie met een overwinning en Achilles met een gelijkspel.

Holten begon deze door Klavier/Klavertje gesponsorde wedstrijd voortvarend door meteen een 3-0 voorsprong te nemen. Julia Hanevelt vanaf de cirkel, Anne Rechterschot via een rebound en Ilse Klaasses door een sprongschot tekenden voor deze productie. Hierna liet Karlijn Hoogveld zien dat ze in bloedvorm is en na 12 minuten stond er al een ruime voorsprong op het scorebord 11-4. Holten liet goed combinatiespel zien en vanuit de hoek scoorde de jeugdige Rikke Drenth twee keer erg fraai. Aangezien de Holtense goalie Joanne Koopman ook enkele goede reddingen verrichtte, brak de rust aan met een stand van 17-5 en was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Ook na de rust probeerde Achilles vooral met “fysiek” spel nog terug te komen in de wedstrijd, maar dat mocht echter niet baten. De door de goed leidende scheidsrechter toegekende penalty’s werden door Karlijn Hoogveld, Ilse Klaassen en Anne Rechterschot onberispelijk verzilverd. Michaëla Spoor liet zien dat haar vorm weer stijgende is. Door haar en de energieke Lieke Ebrecht en de onverzettelijke Gitta Bekkernens nam Holten een nog grotere voorsprong 20-5. Hierna wisselde trainer/coach Janek Wyrwich steeds vaker het basiszestal, maar Holten bleef de wedstrijd domineren. Marloes Ulfman scoorde bijvoorbeeld via een snelle omschakeling en Karlijn Hoogveld verschalkte de Apeldoornse keepster met prachtig lobje. Michaëla Spoor bepaalde met fast break de eindstand op 36-20.

Door deze overwinning is Holten koploper in deze nog prille competitie. Al moet hierbij worden aangetekend dat Broekland 2 een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Scores Holten: Karlijn Hoogveld 12, Ilse Klaasses 7, Michaëla Spoor 4, Anne Rechterschot en Marloes Ulfman beiden 3, Rikke Drenth, Lieke Ebrecht en Julia Hanevelt allen 2 en Gitta Bekkernens 1