Definitieve competitie-indeling bekend: blijdschap in Twello en Luttenberg

In mei werd bekend dat Voorwaarts komend seizoen niet terugkeert in de eerste divisie. Vanwege een te smalle selectie besloot de club zich terug te trekken van het op een na hoogste niveau. Lang wist de club niet in welke klasse het volgend seizoen zou uitkomen, maar dat is inmiddels bekend.

Voorwaarts is geplaatst in de hoofdklasse B en is daar meer dan tevreden mee. De Twellose ploeg komt daarin onder meer Lettele tegen, dat het afgelopen seizoen ook in deze poule uitkwam. De poule wordt verder aangevuld met teams uit Twente en Gelderland, waaronder Pacelli, OBW (gedegradeerd uit de tweede divisie), Duiven (gepromoveerd uit de eerste klasse) en de nieuwe combinatieploeg Hacol’90/Combinatie’64.

De overige Sallandse hoofdklassers zijn allemaal terug te vinden in de hoofdklasse A. Daarin spelen Heeten, Overwetering, Nieuw Heeten, LHC, SDOL en Zwolle. Vooral SDOL (foto) is blij met deze indeling, want na twee seizoenen vol verre uitwedstrijden snakten de Luttenbergers na het treffen met meerdere buurtdorpen, al hadden ze gehoopt dat ook Voorwaarts en Lettele in deze hoofdklasse uit zouden komen. De overige teams in deze poule komen uit Drenthe (vijf maal) en Groningen (Cirkeltijgers).

Broekland en Dalfsen naar tweede divisie

Het uit de hoofdklasse B gepromoveerde Broekland speelt na de zomer in de tweede divisie A. Dat geldt ook voor Dalfsen, dat als nummer 2 van de hoofdklasse A uiteindelijk toch ook de promotie wist te pakken. Zij treffen, naast enkele teams uit het westen, voornamelijk Twentse ploegen in hun poule. Een van de opponenten is Stevo uit Geesteren, dat Dalfsen in de competitie voor bleef en ook in de Bartelscup de betere bleek.

Derby Wijhe’92-Kwiek 2 in eerste divisie

De grote eerste divisie bestaat wederom uit zestien ploegen. Wijhe’92, dat afgelopen seizoen met overtuiging kampioen werd in de tweede divisie, is een van de nieuwkomers. De ploeg kan zich gaan opmaken voor de derby tegen Kwiek 2. De Raalter reservers zijn al jaren een vaste waarde in de eerste divisie. Ook HVBS uit Bunschoten-Spakenburg pakte als nummer 2 van de tweede divisie de promotie en speelt komend seizoen in de eerste divisie. Het Limburgse BFC komt als degradant vanuit de eredivisie terug naar de eerste divisie.

Holten blijft in eerste klasse, Kwiek 3 stroom t in

In de eerste klasse, zijn een paar kleine wijzigingen. Kampioen Duiven is naar de hoofdklasse gepromoveerd, terwijl hekkensluiter Havana naar de tweede klasse is afgedaald. Ook Holten stond op een degradatieplek, maar het verzoek tot handhaving in de eerste klasse is ingewilligd door het NHV. Kwiek 3, met oud-international Myrthe Schoenaker als nieuwe trainer en coach, en Artemis’15 zijn nieuwkomers, zij speelden vorig jaar allebei nog een niveau lager. Verder spelen CVO, Haarle, ABS, HHZD en Wijhe’92 2 na de zomer gewoon weer in de eerste klasse

Handvol nieuwkomers in tweede klasse

In de tweede klasse Oost A – met onder andere Wesepe, Schalkhaar, Broekland 2, LHC 2 en Zwolle 2 – doet een handvol nieuwe ploegen zijn intrede. Dalfsen 2, Duiven 2 en Artemis’15 2 speelden afgelopen seizoen allemaal nog in de breedtesport, maar gaan het nu in de laagste wedstrijdklasse proberen. Huissen 2 komt over van de tweede klasse Oost B, terwijl ESCA-Handbal de omgekeerde route maakt. Voorwaarts 2 en Overwetering 2 verdwijnen uit de tweede klasse en vertrekken naar de breedtesport.

Tegenstander minder voor heren Heeten, Zwolle terug in wedstrijdsport

De heren van Heeten – die samen met DSC en Schalkhaar een combinatieteam vormen – spelen volgend seizoen wederom in de eerste klasse Oost, maar treffen daar dan nog maar zes tegenstanders in plaats van zeven. Kampioen Minerva is gepromoveerd naar de hoofdklasse A en Kwiek uit Hoogeveen maakt de overstap naar de noordelijke eerste klasse. Achilles 2 is nieuw in de eerste klasse, de reserves uit Apeldoorn werden afgelopen seizoen glorieus kampioen in de tweede klasse.

De heren van Zwolle zijn na één seizoen in de breedtesport – waar ze tweede eindigden – komend seizoen terug te vinden in wedstrijdsport. Ze komen dan uit in de tweede klasse.

Poule-indeling 2023-2024 – dames wedstrijdsport

Poule-indeling 2023-2024 – dames breedtesport

Poule-indeling 2023-2024 – heren wedstrijd- en breedtesport

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina