Myrthe Schoenaker aan de slag bij Kwiek 3

De onlangs met tophandbal gestopte speelster Myrthe Schoenaker keert komend seizoen terug bij haar oude club Kwiek in Raalte. Niet om daar zelf een balletje te gooien, maar als trainer en coach. De 31-jarige oud-international gaat aan de slag bij het derde team van Kwiek, dat onlangs promoveerde naar de eerste klasse.

Schoenaker heeft een indrukwekkende carrière achter haar naam staan. Als zesjarige begon ze bij Overwetering in haar geboortedorp Olst met handballen, drie jaar later maakte ze de overstap naar Kwiek. In tien jaar tijd heeft ze daar vrijwel de gehele jeugdopleiding doorlopen tot en met het eerste team. Ze trainde op de handbalschool in Raalte en later maakte ze deel uit van de HandbalAcademie op Papendal.

‘De knie heeft beslist’

Haar grootste successen moesten toen nog komen. In de gloriejaren van Dalfsen won ze met die club viermaal de triple: landskampioen, bekerwinnaar en supercup in één seizoen. Daarna vertrok ze naar het buitenland, waar ze speelde voor Füchse Berlin, Kobenhavn Handbold, VfL Oldenburg en Blomberg-Lippe. Ook kwam ze veertien keer uit voor het Nederlands team. Haar laatste club was het Duitse Bensheim/Auerbach, waar ze vanwege aanhoudende knieproblemen eerder dan gehoopt moest stoppen. “Het is een mooie club, waar ik mij heel erg heb thuis gevoeld. In twee jaar tijd heb ik de club echt in mijn hart gesloten. Ik sluit mijn loopbaan af met een lach en een traan. Helaas hebben de problemen met de knie voor mij beslist”, zei ze daarover.

Iets terugdoen

De knieproblemen zijn ook de reden dat ze bij Kwiek niet zelf meer het veld opgaat, maar wel als trainer en coach van waarde zal zijn. “Ik zie Kwiek nog altijd als mijn cluppie. Kwiek heeft altijd veel voor mij gedaan en nu wil ik graag wat terug doen voor deze mooie vereniging.”

Myrthe wordt trainer en coach van het derde team dat afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede klasse en na de zomer uitkomt in de eerste klasse. Kwiek 3: “Waar verschillende wedstrijden zonder coach werd gespeeld, zijn we ontzettend blij met de komst van Myrthe. Met haar jarenlange ervaring op het allerhoogste niveau hebben we er alle vertrouwen in om deze nieuwe ervaring aan te gaan in de eerste klasse.”

Schoenaker gaat haar kennis en ervaring ook op diverse manieren inzetten voor de begeleiding van de jeugd van Kwiek.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina