Bekerronde 2 met onder meer Wijhe’92 tegen SDOL: ‘Lastig handballen tegen zulke ploegen’

Deze week spelen de vier overgebleven regionale ploegen hun wedstrijd in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Dinsdagavond ontvangt SDOL in Luttenberg tegenstander Wijhe’92 (foto: Marloes Savelkoel). Op papier lijkt het een eenvoudige avond te worden voor Wijhe’92. Die ploeg draait boven in de tweede divisie mee, terwijl SDOL een klasse lager op de tiende plek staat. Toch is Wijhe-trainer Maurice Feringa er niet helemaal gerust op: “In de vorige ronde wonnen we maar net (28-29 tegen hoofdklasser VAKO). Tegen zulke ploegen is het lastig handballen. Van SDOL hebben we niet zomaar gewonnen.”

Op woensdag speelt Broekland tegen DSVD 2. Broekland is in de hoofdklasse nog ongeslagen, DSVD 2 staat in de tweede divisie op plek twee. “We hebben niks te verliezen”, vindt Broekland-trainer Raymond Diks. “Het is een mooie graadmeter. In de competitie gaat het heel goed. Woensdag zien we of we tegen een hooggeplaatste tweededivisionist ook mee kunnen komen.”

De laatste wedstrijd is die tussen Voorwaarts en De Tukkers, beide uitkomend in de eerste divisie. De Tukkers staat puntloos onderaan. Middenmoter Voorwaarts won eind oktober de eerste ontmoeting met De Tukkers eenvoudig: 18-30. Voorwaarts-trainer Rob Wiegman: “We hebben een ongelukkige week achter de rug, waarin we twee ruime nederlagen leden en waarin speelster Jill Kloppenberg op de training een zware knieblessure opliep. We hebben zoveel ervaring in de ploeg en weten wat we kunnen. We moeten het weer naar boven halen. Hopelijk lukt dat tegen De Tukkers.”

Programma tweede ronde bekertoernooi

Dinsdag 22 november 2022
19.30 uur: SDOL – Wijhe’92

Woensdag 23 november 2022
19.00 uur: Broekland – DSVD 2
20.30 uur: Voorwaarts – De Tukkers

De winnaars plaatsen zich voor de derde ronde die gespeeld wordt op 10, 11 en 12 januari 2023.

Foto: Marloes Savelkoel van Wijhe’92

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina