SDOL verliest van Wijhe’92, maar is wel trots: ‘Terecht dat ze vooraf bang waren’

SDOL en Wijhe’92 wisten het ruim opgekomen publiek in Luttenberg dinsdag goed te vermaken tijdens hun onderlinge strijd in de tweede ronde van het bekertoernooi. Een verrassing volgde er desondanks niet, daarvoor was Wijhe simpelweg een maatje te groot. Het werd 26-36.

“We hebben driekwart van de wedstrijd heel goed gespeeld”, vond SDOL-coach Helma Meijerman. “Bij rust was het verschil zes punten en dat was een kwartier later nog zo. Toen raakte Wijhe zo gefrustreerd dat ze wat ruiger gingen spelen. Ook de turboknop voor de breaks werd in gedrukt. Dat deden ze goed en slim, daar waren wij niet tegen opgewassen.”

Vooraf had Meijerman zich geen illusies gemaakt. “We wisten natuurlijk dat ons bekeravontuur hier zou stoppen. Maar we hebben ons heel goed verweerd en het publiek heeft genoten, dus de sfeer binnen het team is heel goed nu. De scheidsrechters kwamen helemaal uit Groningen en Zwolle en voelden helaas de sfeer van deze wedstrijd niet zo goed aan. Ze strooiden met gele kaarten, ook naar de mensen op de bank. Dat was niet nodig.”

De speelsters van SDOL lieten op Facebook weten enorm trots te zijn op zichzelf: “We hebben gevochten als leeuwen. In een overvolle Achterberg hebben we echt een ontzettend goede wedstrijd neergezet tegen een Wijhe dat gewoon net een tandje beter was. We hebben even goed laten zien dat ook wij kunnen handballen. We zijn zo goed bij gebleven, terecht dat ze van tevoren bang waren.”

‘Niet hard of gemeen’

Bij Wijhe ontbrak coach Maurice Feringa op de bank. Hij was de nacht ervoor onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. Frits van der Vegt nam zijn taken langs de lijn waar. Ook verzorger Carl Israël was bij de wedstrijd aanwezig. „Met Maurice lijkt het goed te gaan, we hopen dat hij er zaterdag weer bij kan zijn”, liet Israël weten. De fysiotherapeut vond de zege meer dan terecht. “Allereerst moet ik een compliment geven aan onze keepster Lotte Kolkman. Zij stond heel goed vanavond. Daarnaast lag ons tempo bij vlagen hoger, waardoor we afstand konden nemen. Ook onze aanvalscombinaties liepen beter. Dan weer maakte Sanne Huis in ‘t Veld een doelpunt, een andere keer Aniek te Braak of Kim Boerdam. Ook de hoeken maakten de ballen goed af. Daarin waren we verrassender en beter dan SDOL.”

In het ruige spel dat Meijerman benoemde herkende Israël zijn ploeg niet. “Zij gaf dat aan na de wedstrijd, maar daar ben ik het niet mee eens. Dat is het klassenverschil. Ik denk dat het in de hoofdklasse allemaal wat lieflijker gaat. Ik vond absoluut niet dat wij hard of gemeen speelden. We zijn al met al heel tevreden. Deze overwinning is meer dan verdiend.”

Foto: SDOL

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina