Maud Wessels schiet Broekland naar derde bekerronde: ‘Waar haalde ze die vandaan?!?’

Alles wat Broekland dit seizoen aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Na zeven opeenvolgende zeges in de competitie is ook het bekertoernooi nog niet ten einde. Woensdagavond won de ploeg van Raymond Diks verrassend met 27-26 van DSVD 2, dankzij een wonderschot van Maud Wessels.

“Ze spelen tweede divisie en staan daar tweede. Ze dachten natuurlijk: dat gaan we makkelijk winnen. Maar toen liet Broekland zien wat voor vechtteam het is,” aldus trainer Diks, die liet weten ‘megatrots’ te zijn op zijn ploeg. “We gingen aanvankelijk gelijk op, tot Lynet Beltman zwaar door haar enkel ging. Dat gebeurde al in de eerste helft. Het team was daardoor van slag. Ik probeerde de rust erin te houden en de schade beperkt te houden.”

Dat lukte redelijk, al had DSVD 2 bij rust wel een voorsprong te pakken (11-14). In de tweede helft werd dat verschil uitgebreid naar vijf. Diks: “Toen kwam de vechtersmentaliteit van Broekland naar boven. Puntje voor puntje kropen we dichterbij. We gingen in de verdediging iets anders staan en DSVD wist niet meer wat ze moesten doen. Ze gingen een paar aanvallen met zeven veldspelers en dus zonder keeper spelen, daardoor kon zelfs keepster Charlotte Tielbeke met een lange bal scoren.”

Bij 26-26 kwam Broekland voor het eerst – op de aftastende beginfase na – op gelijke hoogte met DSVD 2. Diks: “Op dat moment gooide Maud Wessels een bal strak in de kruising. Iedereen keek: waar haalt ze die vandaan? In de resterende tijd zocht DSVD de overtreding, maar dat lukte niet. Wel raakten we in de laatste seconden nog de bal kwijt. DSVD deed een doelpoging vanaf vijftien meter, maar dat was een makkelijke vangbal voor Charlotte. De winst was binnen en de ontlading was gigantisch.”

Foto: Maud Wessels van Broekland, hier in actie tegen Heeten | Fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina