Bekerweek: drie regionale ploegen strijden om plek bij laatste zestien

Na een paar weken stilte mogen alle niet-eredivisionisten deze week ook weer aan de bak. Het nieuwe jaar wordt spectaculair geopend met twee aantrekkelijke affiches in het bekertoernooi.

Naast Kwiek, dat als eredivisionist de eerste bekerrondes mag overslaan, maken nog drie ploegen uit de regio kans op de nationale beker. Wijhe’92 neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen het Emmense E&O. In de tweede divisie A pakte Wijhe net voor de kerstvakantie de koppositie. E&O staat in de eerste divisie op de vierde plek. Het bekerduel vormt daarmee een mooie graadmeter voor Wijhe om te zien of het een niveau hoger mee zou kunnen komen.

Voorwaarts – Broekland

Op woensdagavond staat de derby tussen Voorwaarts en Broekland op het programma. Voorwaarts is in dit duel de favoriet. De Twellose ploeg draait prima mee in de eerste divisie en heeft daarnaast woensdag het thuisvoordeel, wat niet alleen veel eigen publiek en een vertrouwde omgeving betekent, maar ook het voordeel van spelen met hars. Dat laatste is hoofdklasser Broekland niet gewend. Maar de ploeg draait dit seizoen zo goed, dat het zelfvertrouwen die horde weleens zou kunnen wegnemen. In de hoofdklasse B heeft Broekland halverwege het seizoen de koppositie stevig in handen. Bovendien liet het in de vorige bekerronde al zien dat klassenverschil niet direct betekent dat de hoogst spelende ploeg wint: Broekland versloeg DSVD 2, topploeg in de 2e divisie, met 27-26.

Dinsdag 10 januari 2023
20.15 uur: Wijhe’92 – E&O

Woensdag 11 januari 2023
20.30 uur: Voorwaarts – Broekland

De winnaars plaatsen zich voor de achtste finales. Dan stromen ook de eredivisieploegen in.

Resterend programma bekertoernooi

3e ronde: 10-12 januari 2023
1/8 finales: 31 januari – 2 februari 2023
1/4 finales: 21-23 maart 2023
1/2 finales: 18-20 april 2023
Finale: 18 mei 2023

Foto: Lynet Beltman van Broekland, hier in actie tegen Heeten | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina