Sensatie in de Lange Slag: Wijhe’92 verslaat E&O

Wijhe’92 mag zich over drie weken mogelijk gaan meten met een eredivisieploeg. Na de sensationele 37-27 overwinning op E&O uit Emmen plaatste de koploper van de tweede divisie A zich dinsdagavond voor de achtste finales van het bekertoernooi.

Wijhe nam in de eigen sporthal de Lange Slag direct een 3-0 voorsprong na doelpunten van Aniek te Braak, Sanne Huis in ’t Veld en Kim Boerdam. Verder liet E&O het aanvankelijk niet komen. Met vier Emmer doelpunten op rij was het ineens weer 3-4, waarna er een tijdlang om en om gescoord werd.

Wijhe startte het duel met een 3-2-1-dekking die veel energie kostte. “Ik had door dat we dat niet de hele wedstrijd gingen volhouden”, zei coach Maurice Feringa daarover. “Halverwege de eerste helft hebben we de verdediging omgezet. We dekten hun gevaarlijke linkeropbouwster uit. Ze kwamen er niet meer door. Dat straalden we ook uit, we waren mentaal zo sterk. We lieten de ballen naar de hoeken spelen, die nog wel tot afronden kwamen. Maar Susan Koekoek stond fantastisch te keepen. Negen van de tien ballen uit de hoek pakte ze.” Bij 8-9 volgde een run van zeven doelpunten voor Wijhe (15-9) en was de basis voor de bekerstunt gelegd. Eva van Vilsteren speelde in de laatste minuten voor rust met drie doelpunten een belangrijke rol. Bij 18-12 was de eerste helft ten einde.

In de tweede helft bleef Wijhe de bovenliggende partij. Na de 18-13 van E&O scoorde de thuisploeg viermaal op rij. Xari Nijlant maakte de 22-13 en scoorde daarna nog tweemaal: 24-14. Met haar tweede doelpunt van de wedstrijd zette opbouwster Lieke Elshof een aantal minuten later de 32-19 op de borden, de ruimste voorsprong deze avond. Het slotakkoord was voor Aniek te Braak, zij scoorde in de slotfase nog viermaal.

Feringa: “Het was echt een collectieve overwinning. Zwaar verdiend. E&O vond dit niet leuk. Ze probeerden van alles en smokkelden zelfs hars naar binnen, maar daar speelden we niet mee. Ook hun zevende man in de aanval hielp ze niet. Deze overwinning had ik echt niet verwacht. Ik moet het nog even laten inzinken. Het is wel de nummer vier van de eerste divisie, hè. Zij willen promoveren naar de eredivisie en trainen drie, vier keer in de week. Dat wij van hen winnen had ik echt niet zien aankomen.”

Over drie weken worden de achtste finales gespeeld. Dan stromen ook de eredivisieploegen in. Feringa: “We hopen natuurlijk op een wedstrijd tegen Kwiek, of anders tegen Voorwaarts of Broekland die morgen tegen elkaar spelen. Maar eerst even van deze overwinning genieten.”

Derde ronde bekertoernooi
Wijhe’92 – E&O: 37-27 (18-12)
Doelpunten Wijhe’92:
Aniek te Braak 13, Kim Boerdam 7, Xari Nijlant 5, Sanne Huis in ’t Veld 4, Eva van Vilsteren 3, Lieke Elshof 2, Britt Koerhuis 1, Rosel Oostveen 1, Eline Wellenberg 1

Foto: Jara Huis in ‘t Veld, hier in actie tegen VVW eerder dit seizoen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina