Geen verrassing in Twello: Voorwaarts verslaat Broekland

Voorwaarts blijft dankzij een overwinning op Broekland meedoen in het bekertoernooi. De Twellose eerstedivisionist versloeg de Sallandse tegenstander, die twee klassen lager uitkomt, met 30-21 en voegt zich daarmee bij de laatste zestien.

In Twello was thuisploeg Voorwaarts (foto) de favoriet. Niet alleen speelt de ploeg twee klassen hoger dan Broekland, ook werd er in de Jachtlust met hars gespeeld, wat Broekland niet gewend is. Toch was daar in het scoreverloop aanvankelijk weinig van te merken.

Met onder meer twee afstandsschoten van Romy ten Cate pakte Voorwaarts wel een 3-0 voorsprong, maar Broekland deed via Carlien Tibben en Lauri Kortenhorst direct wat terug: 3-2. Tot 7-6 bleef Broekland in het spoor van Voorwaarts, daarna moest het de thuisploeg even laten gaan. Met wederom enkele doelpunten van Romy ten Cate, ditmaal uit de snelle tegenaanval, en scores van Daimy van Dommelen liep Voorwaarts weg naar 13-6. Het laatste doelpunt voor rust was voor Broekland: Lieke Nijhof zette vanuit de omschakeling de 13-7 ruststand op de borden.

In de tweede helft kroop Broekland dichterbij. Met een doorbraak door het midden opende Isabelle te Wierik de score: 14-8. Yara Tuïnk, in de tweede helft verantwoordelijk voor heel wat Broeklandse doelpunten, mikte een poging op de paal, maar maakte even later wel de 15-9 vanuit de break-out.

Bij 17-14, Isabelle te Wierik rondde een snelle tegenaanval goed af, was het verschil nog maar drie punten. Het Broeklandse publiek veerde op, maar ook Voorwaarts werd wakker geschud en liet Broekland niet dichterbij komen. Vanaf de zeven meter zette Daimy van Dommelen de stand op 19-14. Het verschil liep daarna snel verder op, ook omdat Broekland de harsbal niet altijd onder controle had. Yara Tuïnk maakte vanaf de rechterhoek het laatste doelpunt voor Broekland (26-21), Voorwaarts scoorde daarna nog viermaal en bepaalde de eindstand op 30-21.

Voorwaarts mag zich net als Wijhe’92 over drie weken melden in de achtste finales van het bekertoernooi. Dan stromen ook de eredivisionisten in.