‘Ze komen overal vandaan, heel bizar’

De spelers van het Heetense herenteam komen uit alle uithoeken – Zwolle, Deventer, Holten – maar opvallend genoeg niet uit het dorp zelf. Clubvrouw Carla Rouwenhorst, trainster van de ploeg, staat er nog steeds van te kijken. “Er zijn er wel wat die van oorsprong uit Heeten komen, maar ik ben op dit moment de enige van het team die nog echt in Heeten woont. De rest komt overal en nergens vandaan, heel bizar.”

Het is wel precies waar de herentak van de Heetense vereniging het van moet hebben. “We hebben geen jeugd of tweede team waar we uit kunnen putten. Spelers komen via-via naar ons toe. Aan het begin van het seizoen raakte keeper Dion Hofsté geblesseerd aan zijn hoofd, daar is hij nog steeds niet van hersteld. Tweede keeper Dennis Schrijver kan niet altijd aanwezig zijn. Daardoor speelden we wedstrijden zonder echte keeper. Maar ineens was daar halverwege het seizoen een nieuwe keeper,” illustreert Rouwenhorst. Marc Warmerdam, verhuisd van Enschede naar Zwolle, kwam de groep versterken. “Doordat onze spelers overal vandaan komen, zijn er ook overal linkjes. Zo kwam hij bij ons team.”

Verdeeldheid

Met haar mannen eindigde Rouwenhorst, die na een korte onderbreking sinds vorig jaar de groep weer leidt, afgelopen seizoen op de vijfde plek in de eerste klasse. “Hadden we er meer uit kunnen halen? Ja, dat denk ik wel,” laat ze na lang nadenken weten. “Over het spel dat ik gezien heb ben ik zeer tevreden. Ik hou van dynamisch handbal. Ik heb mooie combinaties en snel handbal gezien. Ook onze poule was schitterend, elke wedstrijd moesten we er vol voor gaan. Zelfs tegen de lagere teams konden we ons geen mindere wedstrijd permitteren. Maar ik denk dat we wel meer bereikt hadden kunnen hebben.”

De verdeeldheid binnen het team noemt ze daarvoor als belangrijkste oorzaak. “Er zijn spelers die altijd aanwezig zijn en spelers die dat niet altijd zijn. Ieder heeft daar zijn eigen redenen voor, vaak werkgerelateerd. Allemaal willen ze heel graag handballen, maar niet iedereen kan of wil altijd verplicht aanwezig zijn.” De fanatieke trainster geeft toe dat ze het daar weleens lastig mee heeft. “Maar daar heb je mee te maken. Daardoor zie je wel verschil met de top drie. Dat zijn clubs die over een grotere selectie beschikken en vaker trainen. Wij trainen een keer in de week, op de donderdagavond. Maar dan gaan we er ook vol voor. In principe trainen we anderhalf uur, maar meestal wordt het wel een uur en drie kwartier. Dat zie ik ook graag. Ik train liever een keer per week wat langer en dan volle bak, dan twee keer kort. Een uur is zo voorbij.”

Lees ook: Wie zijn toch die handballende Heetense heren?

Spontane groep

Hoe haar selectie er volgend seizoen uitziet, weet Rouwenhorst nog niet. “Tristan Dorlas en Ronald Maasman hebben aangegeven waarschijnlijk te stoppen. Maar hun definitieve beslissing is afhankelijk van bijvoorbeeld werk en eventuele verhuizingen. Daar durf ik nu nog niets met zekerheid over te zeggen. En wie weet, misschien komen er ook wel weer nieuwe spelers bij. Handballers komen graag naar ons team toe. Het is een prettige, spontane groep die er vol voor wil gaan. Ze willen altijd leren en presteren.”

Beker

De Heetense heren nemen binnenkort nog deel aan het bekertoernooi, het laatste kunstje voor de zomer. “23 mei spelen wij onze eerste wedstrijd. We gaan proberen zo ver mogelijk te komen. Elke prijs is er een. En natuurlijk wil je elke wedstrijd winnen.”

Lees ook: Eerste ronde beker: Sallandse ploegen ontlopen elkaar

Foto: het team van Heeten afgelopen seizoen, met uiterst rechts trainster Carla Rouwenhorst

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina