Zij zwaaien af bij hun club

Het einde van het seizoen betekent voor veel ploegen het afscheid van spelers. Sommige stoppen na vele jaren omdat het mooi is geweest, andere worden ertoe gedwongen door blessureleed. Deze handballers zien we volgend jaar niet meer terug in de hoofdmacht van hun vereniging.

ABS
Cirkelspeelster en aanvoerster Maaike Dokter heeft haar laatste wedstrijd voor ABS gespeeld. Ook keepster Floor Verhoef keert volgend seizoen niet terug onder de lat in Bathmen.

Broekland
Broekland neemt eveneens afscheid van een speelster en een keepster. Lesley Herder en Dieuwke van Dartel zwaaien af bij de eersteklasser.

Haarle
Haarle ziet liefst vier speelsters vertrekken. Keepster Mery Rensen moet vanwege aanhoudende rugklachten zich terugtrekken. Voor Marlijn Besten wordt de afstand tussen haar woonplaats Groningen en de sporthal in Haarle te groot. Ook voor Elien Spijkerman is de afstand de reden om te stoppen; zij studeert in Deurne. Tot slot stopt ook Christy van Breen bij de eersteklasser.

Heeten
Bij de dames van Heeten nemen ook vier spelers afscheid. Keepster Reni Ander-Lubbers en de veldspeelsters Jaylee Rodijk, Charlotte van Loevezijn en Imke Groot Koerkamp keren volgend jaar niet terug.

Bij het herenteam van Heeten vertrekken linkeropbouwer Ronald Maasman en middenopbouwer en linkerhoek Tristan Dorlas.

HHZD
HHZD-speelster Laura Fakkert moet gedwongen het handballen voor gezien houden vanwege rugproblemen. Lisanne Gerrits stopt op eigen verzoek: zij gaat zich storten op duursporten.

Kwiek
Bij Kwiek, dat nog in de race is voor een eredivisieplek, is Femke te Wierik bezig aan haar laatste wedstrijden. De 22-jarige keepster kan haar werk als fysiotherapeut niet langer combineren met het spelen op hoog niveau en gaat volgend seizoen in het derde spelen. Ook cirkelspeelster Charlotte Schulten doet een stapje terug en gaat lager spelen. Opbouwster Maaike van Oldeniel heeft besloten de handbalschoenen volledig aan de wilgen te hangen.

Lettele en LHC
Hoofdklasser Lettele en eersteklasser LHC zijn de twee gelukkige ploegen waar geen enkele speelster heeft aangegeven volgend seizoen niet te terug te keren.

Nieuw Heeten
Bij Nieuw Heeten doet Esmee Hunneman een stapje terug. Zij gaat volgend seizoen in het tweede team spelen.

Overwetering
Overwetering heeft in de laatste thuiswedstrijd afscheid genomen van keepster Maaike Stegeman en speelster Lynn Vosman. De 41-jarige Maaike Stegeman vindt het na meer dan twintig jaar in het eerste mooi geweest. Lynn Vosman heeft na haar zoveelste knieblessure besloten te stoppen.

Schalkhaar
Schalkhaar ziet net als LHC en Lettele geen speelsters vertrekken. Wel heeft Jet van Oldeniel besloten het doel weer in te ruilen voor een plek buiten de cirkel.

SDOL
Cirkelspeelster Moniek Kogelman heeft onlangs haar laatste wedstrijd voor SDOL 1 gespeeld. Daarmee is zij de enige speelster bij de Luttenbergse club die afscheid neemt.

Voorwaarts
Patricia Brincker sluit haar handbalcarrière op grootse wijze af. Met de promotie naar de eredivisie op zak neemt zij afscheid bij Voorwaarts.

Wesepe
Hoofdklasser Wesepe ziet na vele jaren rechteropbouwster Dorien Wolterink vertrekken. De 37-jarige spelbepaler doet een stapje terug en speelt volgend jaar in het tweede team van Wesepe.

Wijhe’92
Wijhe speelt na de ongelooflijke degradatiekraker van afgelopen weekend volgend jaar gewoon weer in de tweede divisie. Wel doet de ploeg dat zonder de ervaren speelster Anouk Mulder (zwanger van haar derde kindje) en keepster Ilona Kops Hagedoorn (studie en werk).

Foto: van links naar rechts en van boven naar beneden: Maaike Stegeman en Lynn Vosman van Overwetering, Lesley Herder en Dieuwke van Dartel van Broekland, Femke te Wierik van Kwiek, Dorien Wolterink van Wesepe, Anouk Mulder en Ilona Kops Hagedoorn van Wijhe en Patricia Brincker van Voorwaarts

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina