Kwiek slaat toe tegen ZAP

Door een verrassend grote overwinning op ZAP (22-35) heeft Kwiek dit weekend de koppositie in de nacompetitie overgenomen van de Breezandse concurrent. Beide ploegen verzamelden weliswaar vier punten uit twee duels, maar het doelsaldo van Kwiek is een slag beter dan dat van ZAP (+16 om +1).

Ook Volendam heeft hetzelfde puntenaantal en staat door een doelsaldo van +2 net boven ZAP. Fortissimo, dat vandaag de derde nederlaag op rij leed (22-23 tegen Volendam), staat puntloos op de vierde plek. De Cothense ploeg is daarmee de enige van de vier ploegen die niet meer om het eredivisieticket meestrijdt.

Tactische zet

Tegen ZAP speelde Kwiek een stroeve eerste helft, maar zag dat de tegenstander eveneens moeite had in het spel te komen. Dat laatste kwam door een slimme, tactische zet van trainer Henk Woudstra, die door de afwezigheid van coach Tonio van Rhee (vakantie) de ploeg dit weekend leidde. Samen met de speelsters had Woudstra de wedstrijdbeelden van ZAP tegen Fortissimo goed bestudeerd. Daarop besloot de coach zijn dekking offensief te laten functioneren, waarbij de gevaarlijkste schutter van ZAP uitgespeeld werd. Dit betaalde zich uit, ZAP had moeite gaten in de Raalter defensie te vinden.

De tweede helft (ruststand 13-15) maakte Kwiek het verschil al snel groter. ZAP probeerde nog verschillende dingen om terug te komen, zoals een 5-1-dekking en een zevende veldspeler, maar dat maakte voor Kwiek het scoren alleen maar eenvoudiger. De Raalter speelsters wonnen uiteindelijk, ook tot hun eigen verrassing, makkelijk en ruim van ZAP: 22-35.

Dubbel programma

Volgend week, met Pasen, staan er twee wedstrijden kort achter elkaar op het programma. Op zaterdagavond ontvangt Kwiek in Tijenraan Volendam. De eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Volendam ging Kwiek met 33-26 onderuit. Woudstra zal dus weer een goed plan moeten opstellen om nu wel twee punten te pakken. Twee dagen later, op tweede paasdag, gaat Kwiek op bezoek bij Fortissimo. De laatste wedstrijd volgt pas drie weken daarna. Op 11 mei sluit Kwiek de nacompetitie af met een thuiswedstrijd tegen ZAP.

ZAP – Kwiek: 22-35 (13-15)
Scores Kwiek: Anouk van Rijssen 8, Floor Liefers 6, Romy ten Cate 5, Valerie Logtenberg 4, Kim Peters 4, Danique de Jong 3, Meike Damhuis 1, Maaike van Oldeniel 1, Charlotte Schulten 1, Romé Steverink 1, Nel Veldhuis 1

Stand nacompetitie eerste divisie
1. Kwiek 3-4 (+16)
2. Volendam 3-4 (+2)
3. ZAP 3-4 (+1)
4. Fortissimo 3-0 (-19

Foto: Kim Peters, hier in actie eerder dit seizoen tegen Voorwaarts, schoot tegen ZAP vier keer raak, bron: Facebook PCA Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina