Wijhe handhaaft zich na grote ontsnappingstruc

Na een fantastische ontknoping heeft Wijhe zich na zeventig minuten handballen tegen United Breda verzekerd van nog een jaar spelen in de tweede divisie. In het nacompetitieduel tussen beide nummers tien van de twee tweede divisies was een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen: 34-31.

Halverwege de reguliere speeltijd leek het er niet op dat Wijhe zou gaan winnen. Na een gespannen eerste helft leidde United Breda met 11-17. Een kwartier later was de marge van zes nog steeds in stand. Vanaf dat moment toonde Wijhe vechtlust. Via 20-23 werd vijf minuten voor tijd de gelijkmaker gescoord: 24-24. Na zestig minuten stond er een 26-26 gelijke stand op de borden. Dat betekende een verlenging, want er moest een winnaar uit komen.

In de verlenging zette Wijhe de opgang door. United Breda zag door vele tijdstraffen liefst vier speelster met rood van het veld vertrekken. Ook Sanne Huis in ‘t Veld van Wijhe werd na haar derde tijdstraf naar de tribune verwezen. In totaal waren er acht tweeminutenstraffen voor Wijhe, tegenover zestien voor United Breda.

Na de eerste vijf minuten van de verlenging wisselden beide ploegen met een stand van 29-27 in het voordeel van Wijhe van speelhelft. Nog eens vijf minuten later klonk het eindsignaal bij een stand van 34-31 en konden de handen omhoog. Een overwinning op het tandvlees, waarin Wijhe veerkracht en doorzettingsvermogen toonde én daarmee degradatie na de hoofdklasse afwendde.

Met dank aan Airplay Sport voor de foto en de updates tijdens de wedstrijd.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina