Verliezen is geen optie

Een echte ‘do or die’-wedstrijd voor Kwiek. Morgenavond neemt de Raalter ploeg het in de derde wedstrijd van de nacompetitie op tegen ZAP. Het team uit Breezand heeft de volle vier punten binnengesleept. Kwiek verloor de eerste wedstrijd van Volendam, maar pakte tegen Fortissimo wel de overwinning. Twee punten uit twee duels dus.

Weten de Kwiek-speelsters morgen bij ZAP te winnen, dan doen ze nog volop mee voor de eerste plek. Bij verlies wordt het een moeilijke opgave en lijken de resterende drie wedstrijden enkel nog voor de vorm gespeeld te hoeven worden.

In maart stonden Kwiek en ZAP nog tegenover elkaar in de reguliere competitie. Kwiek had toen geen enkele moeite met de Noord-Hollandse gasten. 35-18 was de veelzeggende uitslag. Een kanttekening: trainer Arthur Langedijk, die in het verleden in Raalte aan het roer stond, stelde niet al zijn basisspelers op. ‘Een spelletje,’ noemde Kwiek-coach Tonio van Rhee die opmerkelijke actie. In eigen huis, eind november, was ZAP nog de betere ploeg met 31-26. Kwiek is gewaarschuwd.

Wedstrijden nacompetitie eerste divisie komend weekend
Zaterdag, 20.00 uur: ZAP – Kwiek
Zondag, 14.00 uur: Fortissimo – Volendam

Stand nacompetitie eerste divisie
1. ZAP 2-4 (+14)
2. Kwiek 2-2 (+3)
3. Volendam 2-2 (+1)
4. Fortissimo 2-0 (-18)

Foto: Floor Tutert van Kwiek wordt in het met 35-18 gewonnen thuisduel flink aangepakt door ZAP, bron: Facebook PCA Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina