Eenvoudige winst voor Kwiek in tweede nacompetitieduel

In de reguliere competitie stonden de confrontaties tussen Kwiek en Fortissimo garant voor een spannend scoreverloop. Uit was Kwiek de gelukkige (24-25 winst), in Raalte won Fortissimo nipt met 24-26. In het nacompetitieduel zaterdagavond had Kwiek echter geen enkele moeite met de gasten uit Cothen: 32-22.

Die ruime uitslag had de Raalter ploeg vooral te danken aan een sublieme eerste helft. Kwiek speelde Fortissimo in de eerste dertig minuten helemaal van het veld en ging rusten met een riante voorsprong van 8-18. De tweede helft zakte het niveau, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

ZAP versloeg zaterdagmiddag Volendam met 29-23 en gaat daardoor met de volle vier punten aan kop in de nacompetitie. Kwiek en Volendam volgen ieder met twee punten. Fortissimo wacht nog op de eerste zege. Komende zaterdag gaat Kwiek op bezoek bij ZAP waar het bij winst de koppositie overneemt

Vakantie

Voor coach Tonio van Rhee was het gisteravond voorlopig zijn laatste wedstrijd. Vanwege vakantie neemt collega-trainer Henk Woudstra de komende drie wedstrijden de coaching van Kwiek voor zijn rekening. Het laatste nacompetitieduel op 11 mei staat Van Rhee weer aan het roer.