Voorwaarts promoveert: ‘Deze is voor Patricia’s vader’

Een prestatie van gigantisch formaat: Voorwaarts greep afgelopen zaterdag de promotie naar de eredivisie. In een oranje gekleurde Amsterdamse sporthal – naast twee volle bussen reisden vele supporters met eigen vervoer naar de hoofdstad af – werd na een moeizaam duel afgerekend met Westsite.

Een enorme ontlading en blijdschap volgden, maar ook was er veel verdriet. Eerder op de dag was er het droevige nieuws dat de vader van hoekspeelster Patricia Brincker plotseling was overleden. “Een half uur voor vertrek hoorden we het. In- en intriest. Iedereen was flink aangeslagen, dit treft de hele vereniging,” vertelt trainster Helma Meijerman. Op nadrukkelijk verzoek van de familie reisde Voorwaarts wel af naar Amsterdam. “Patricia en haar moeder gaven aan dat we moesten spelen én winnen. Dat zou meneer Hendriksen ook hebben gewild. Ik zie hem nog zo zitten op zijn vaste plekje op de tribune. Hij was een en al Voorwaarts, was elke thuiswedstrijd aanwezig. Ook zaterdag zou hij meegaan naar de wedstrijd in Amsterdam. Hij was zo trots. We gingen huilend de bus in, maar wisten de knop om te zetten.”

Hoewel de wedstrijd tegen Westsite stroef verliep, twijfelde Meijerman geen moment aan een goede afloop. “Ik had de hele tijd het vertrouwen dat we deze wedstrijd zouden pakken. Ik ben zo ontzettend trots op de meiden en zo blij dat we hebben gewonnen. Niet alleen omdat we daarmee promoveren, maar vooral voor de eer van meneer Hendriksen, Patricia en de familie. Deze wedstrijd dragen we aan hen op.”

‘Feest, drink, vier het; dit is uniek’

Door de 25-33 zege is Voorwaarts niet meer in te halen door de concurrentie. Volgend seizoen mag de dorpsclub zich daarom gaan meten met grootmachten als VOC en Quintus. “Voorwaarts gaat gewoon de eredivisie in! Je wilt uit je dak, bent ontzettend blij. Maar het is zo dubbel te weten dat er een speelster van je zo intens verdrietig is.” Toch zou het feestje ’s avonds gewoon doorgaan. “We hadden constant contact met Patricia. Zij gaf aan: feest, drink, vier het; dit is uniek. En dat is het natuurlijk ook. We vieren het zeker, maar uit respect voor de familie Hendriksen houden we het ingetogen.”

Bron foto: Walter Veerman/Voorwaarts

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina