Broekland maakt kans op promotie

Broekland krijgt alsnog de kans om naar de hoofdklasse te promoveren. De ploeg van trainer Richard Groote Schaarsberg eindigde in de competitie op de tweede plek, net achter kampioen DFS Arnhem 2. Die positie geeft de eersteklasser nu het recht om komende zondag met drie andere nummers 2 te spelen om promotie.

“Toen we vorige week de vraag kregen of we daarvoor wilden spelen, was het antwoord niet zo moeilijk,” vertelt Groote Schaarsberg. “Natuurlijk wilden we dat. Toen we tweede werden, wisten we dat deze vraag kon komen en hadden we al uitgesproken er dan zeker voor te gaan. De uitnodiging liet echter wel lang op zich wachten, waardoor ik het eigenlijk niet meer verwacht had.”

Lees ook: Broekland en SDOL eindigen op plek twee, HHZD veilig

Aanstaande zondag gaat Broekland in Duiven de strijd aan met drie andere ploegen. “Er zijn twee plekken extra beschikbaar gekomen in de hoofdklassen. Dat komt onder andere door het wegvallen van Dalfsen uit de eredivisie, waardoor er verschuivingen plaatsvonden. En blijkbaar gaat het ook met wat andere ploegen niet zo goed,” weet Groote Schaarsberg. Een van de hoofdklassen waar een plekje vrijkomt is de hoofdklasse B, de poule waarin onder andere Lettele, Wesepe en Overwetering spelen. “Dat komt natuurlijk helemaal mooi uit.”

Om te promoveren moet Broekland zondag op plek een of twee eindigen in een poule van vier. De andere kanshebbers zijn Combinatie’64 (Losser), DSOV (Vijfhuizen) en Velo 2 (Wateringen). Ook Beilen en Victoria Obdam waren uitgenodigd voor het rangordetoernooi, maar zij zien af van deelname. “Van de tegenstanders weet ik niets,” is Groote Schaarsberg eerlijk. “Je moet er gelijk staan; een dipje kun je je niet veroorloven. Het wordt een zware dag die we hopelijk goed afsluiten.”

Programma toernooi 1e klasse rangorde t.b.v. hoofdklasse
10.00 uur: Broekland – Velo 2
13.30 uur: Broekland – Combinatie’64
15.00 uur: DSOV – Broekland

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina