Broekland promoveert: ‘Zo ontzettend verdiend’

Broekland heeft het waar gemaakt: de eersteklasser promoveert naar de hoofdklasse. Na een ongemeen spannend verlopen promotietoernooi in Duiven verzekerde de ploeg van Richard Groote Schaarsberg zich met een zege, een verlies en een gelijkspel van de tweede plek in de poule. Precies genoeg om het ticket naar de hoofdklasse te grijpen. “Ze hebben het zo ontzettend verdiend.”

De eerste de beste

“We maakten het onnodig spannend,” vond Groote Schaarsberg. “De eerste wedstrijd was de beste. Iedereen was scherp en alles lukte.” Broekland trok die partij tegen Velo 2 met 14-8 naar zich toe. De tweede wedstrijd verliep totaal anders. “We waren niet aanwezig, laten we het daar maar op houden.” Combinatie’64 won met 14-15 en wist deze dag als eerste dat de promotie binnen was.

Om een plek bij de beste twee te veroveren volstond voor Broekland een gelijkspel in het laatste duel met DSOV. Daar zette de ploeg niet op in. “We hebben niet gerekend. Als je dat wel doet, dan verlies je sowieso,” wist Groote Schaarsberg. Maar beide clubs hielden elkaar wél precies in evenwicht: 13-13. “We kwamen een punt of vijf, zes voor en daarna ging het op de een of andere manier toch nog bijna mis. Het zal ongetwijfeld met de spanning te maken hebben gehad. Ook de vermoeidheid en de hitte in de zaal speelden mee, maar dat mag geen excuus zijn.”

De coach zag zijn keepster uitblinken. “Dionne Hunneman heeft geweldig gekeept. Dat deed ze elke wedstrijd vandaag, maar vooral de laatste stond ze gigantisch goed. Ongeloof en blijdschap overheersen nu. Het ging moeizaam, maar de meiden hebben het zo ontzettend verdiend.”

Lees ook: Broekland maakt kans op promotie

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Broekland promoveert: ‘Zo ontzettend verdiend’”

  1. H. Nijboer

    Gefeliciteerd!
    Mooie Hoofdklasse met Broekland en buren Wesepe en Overwetering. Lettele ook niet ver weg, plus Zwolle. Mooi voor Sallands handbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina