Voorwaarts op weg naar een mooie slotfase van het seizoen

Na de onverwachte promotie van vorig jaar (na een zenuwslopend promotieduel) begon Voorwaarts dit seizoen voortvarend in de eerste divisie. De openingswedstrijd tegen E&O werd weliswaar verloren, maar daarna pakten de Twellosen punt na punt.

Tot grote tevredenheid, maar ook enige verrassing van het nieuwe trainersduo in Twello Rob Wiegman en Emin Nimani draaide Voorwaarts zomaar mee in de top van de eerste divisie. Door een flinke dip in februari zakte de ploeg echter ook snel enkele plekken. Van Foreholte, VZV 2 en VOC 2 werd met ruime cijfers verloren. Tussendoor bleek ook Kwiek in de achtste finale van het bekertoernooi vele malen te groot voor Voorwaarts (40-20 nederlaag). De schwung was eruit bij de Twellose ploeg.

Wiegman en Nimani zagen het en gingen ermee aan de slag. Met succes. De laatste wedstrijden is het plezier en de dynamiek terug in de ploeg. Wiegman: “Ik zie weer veel beweging in ons spel. Daar hebben we de afgelopen weken op gehamerd, niet meer dat statische gedoe. We lijken af te stevenen op een mooie slotfase.”

Voorwaarts speelt nog vijf wedstrijden en staat op dit moment op de zevende plek. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij MHV’81 in het Brabantse Mill. Vorige keer wist Voorwaarts deze wedstrijd nipt te winnen met 26-25.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina