Terug in de eerste divisie: Voorwaarts pakt promotie na zenuwslopend duel

In sporthal The Dome in Houten pakte Voorwaarts vandaag het laatste ticket voor de eerste divisie. In een bloedstollend spannende wedstrijd tegen Westlandia trokken de Twellosen in de slotfase de zege naar zich toe. Met minimaal verschil – het werd 23-22 – won Voorwaarts het promotieduel tussen de beide nummers twee van de tweede divisies.

“Mijn werk zit er nu op hier bij Voorwaarts. Hoe mooi is het om op deze manier af te sluiten?” juicht coach Kira Overmars. Haar ploeg en Westlandia waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. De eerste helft gaven beide teams elkaar geen strobreed toe. De rust werd dan ook bereikt met een gelijke stand (12-12).

In de tweede helft nam Voorwaarts een voorsprong van vier punten, maar dat bleek nog niet voldoende. Westlandia kwam, mede dankzij pech en slordigheden van Voorwaarts, bij 20-20 weer op gelijke hoogte. In de slotfase van het duel was een sleutelrol weggelegd voor keepster Maaike Rüwen. Zij verrichte drie cruciale reddingen, waardoor het bij 23-21 niet meer mis kon gaan. Westlandia maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar in de laatste seconden gaf Voorwaarts de bal niet meer uit handen.

Overmars: “Voor wedstrijden als deze van vandaag doe je het. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben er wel hard voor gestreden. Deze ploeg heeft motivatie nodig en is daarom echt klaar voor de eerste divisie.”

Vanmiddag wordt Voorwaarts op sportpark De Laene in Twello gehuldigd.

Voorwaarts – Westlandia: 23-22 (12-12)
Doelpunten Voorwaarts: Aniek Koers 7, Daimy van Dommelen 6, Lisa Oosterwijk 4, Romy ten Cate 1, Chantal Deijk 1, Jill Kloppenburg 1, Keyara Peters 1, Alineke Ros 1, Jorien Scholten 1,