Walk-over in Twello: Kwiek veel te sterk voor Voorwaarts

Voorwaarts tegen Kwiek, het was een mooi affiche, maar het werd in Twello geen moment een wedstrijd. Daarvoor maakte Voorwaarts het de gasten uit Raalte veel te makkelijk. Het werd 20-40.

De Raalter ploeg van Arjan Averink en Olga Assink hoefde in de Jachtlust geen ingewikkelde dingen te doen om tot scoren te komen. Onder meer Tessa Hilbrands profiteerde daar uitstekend van. De linkshandige speelster werd op de rechterhoek meerdere malen goed vrijgespeeld door haar teamgenoten en scoorde in de eerste helft vier identieke doelpunten. Ook Elisa Marsman en Jessica Hilbrands konden vanuit de tweede lijn eenvoudig hun doelpunten meepikken en Astrid Uitslag kreeg op de cirkel een aantal keren perfect de bal toegepasst.

Bij Voorwaarts kwam het meeste gevaar en de meeste creativiteit van opbouwster Daimy van Dommelen. Voor rust schoot ze vijf keer raak, maar in de tweede helft vloeiden bij haar de krachten weg. Silke Schoenaker liet nog enkele mooie treffers noteren vanaf de linkerhoek en Bo Linthorst schoot vanaf de cirkel twee keer goed raak. Verder waren de hoogtepuntjes aan Voorwaarts-zijde schaars.

Achter de rug langs

Kwiek liet wel een aantal knappe dingen zien. Het mooiste doelpunt van de avond werd ingeleid door de jonge Paris Scholten, die halverwege de tweede helft haar entree mocht. Nadat ze al een mooi afstandsschot had laten zien, passte ze in de aanval erop een listig balletje achter haar rug langs naar hoekspeelster Lisa Bosch. Die rondde de opgelegde kans perfect af. Ook Nel Veldhuis, die pas laat in de wedstrijd haar eerste minuten maakte, was scherp. In minder dan een kwartier tijd schoot ze vier ballen in het Twellose doel, twee uit een break-out en twee vanaf de linkerhoek.

Kwiek stoomt door naar de kwartfinales van het bekertoernooi die van 21 tot en met 23 maart gespeeld worden, Voorwaarts kan zich volledig gaan richten op de competitie.

Achtste finales bekertoernooi
Voorwaarts – Kwiek 20-40 (10-19).

Doelpunten Voorwaarts: Daimy van Dommelen 7, Lisa Oosterwijk 4, Silke Schoenaker 3, Aniek Koers 2, Bo Linthorst 2, Keyara Peters 2.
Doelpunten Kwiek: Jessica Hilbrands 6, Elisa Marsman 6, Lisa Bosch 5, Tessa Hilbrands 5, Nel Veldhuis 4, Floor Liefers 3, Anouk van Rijssen 3, Paris Scholten 3, Floor Tutert 2, Astrid Uitslag 2, Lotte Stam.