Tess Jansen van grote waarde voor Oranje in bronzen WK-wedstrijd Beach Handball

Het Nederlands damesteam heeft net als twee jaar geleden een bronzen plak gepakt op het WK Beach Handball. De pas 17-jarige Bathmense keepster Tess Jansen, die in het afgelopen zaalseizoen voor Kwiek A1 en Kwiek 2 uitkwam, was in de troostfinale van grote waarde voor Oranje.

Mede dankzij een fantastische dubbele stop van Jansen in de slotfase van het duel met Denemarken pakte Nederland de winst in het Chinese Pingtan.

De eerste set leek Nederland aan Denemarken te moeten laten, maar de selectie van bondscoach Peter Portengen – hij gaat komend seizoen bij Kwiek aan de slag – kwam goed terug van een achterstand. Anderhalve minuut voor tijd stond het nog 10-14, maar twee seconden voor tijd scoorde Anna Buter namens Nederland de gelijkmaker: 18-18. Een golden goal moest vervolgens uitwijzen wie de winnaar van de eerste set werd. Opnieuw topscoorder Anna Buter tekende daarvoor: 19-18.

In de tweede set was het minstens zo spannend. Vier minuten voor tijd, bij een stand van 12-10, maakte keepster Jansen een knappe dubbele stop. Tot het eind behield Nederland een voorsprong, maar na een gemiste kans op 22-20 kreeg Denemarken een grote mogelijkheid om in de laatste seconde alsnog de gelijkmaker te scoren. De tweepunter werd echter niet benut – met Jansen op goal vloog de bal langs het doel – waarna de derde plek uitbundig gevierd werd.

Foto: het Nederlands beachteam met staand in het midden keepster Tess Jansen (nr. 1)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina