Paris Scholten pakt met Oranje U20 brons op het WK

Kwiek-speelster Paris Scholten heeft met Oranje onder 20 een bronzen plak veroverd op het WK in Noord-Macedonië. In de kleine finale werd Denemarken met 34-28 verslagen.

Oranje, met ook voormalig Kwiek-speelsters Lynn Holtman uit Apeldoorn en de Drentse Daphne Luchies in de gelederen, won op het toernooi zeven van de acht duels. Alleen in de halve finale bleek Hongarije, nadat Nederland 45 minuten lang op voorsprong stond, over de langste adem te beschikken (24-28). Met brons evenaart Jong Oranje het resultaat van het vorige WK.

De Haarlese Scholten kreeg in Noord-Macedonië niet veel speelminuten van bondscoach Ricardo Clarijs. Positiegenoot Alieke van Maurik kreeg de voorkeur. Zij speelde een sterk toernooi en werd verkozen tot beste rechteropbouwer van het WK, wat haar een plek in het All Star Team opleverde.

In de troostfinale kreeg Scholten voor rust een paar minuten de tijd om te laten zien wat ze waard was. Dat deed ze met overtuiging: met twee doelpunten uit twee pogingen tilde ze de ruststand naar 18-13.

Foto: Oranje U20 met rechtsonder Paris Scholten (nr. 38)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina