Voorwaarts met zeker vier teams naar NK Beach, ook Achilles sterk vertegenwoordigd

Zeker vier teams van Voorwaarts nemen over twee weken deel aan de Beach Handball Tour Finals in Stadskanaal. Op dit Nederlands kampioenschap zijn in ieder geval het damesteam en de B-, C- en D-jeugd van de Twellose vereniging vertegenwoordigd.

Het damesteam van Twello pakte zondag goud op het kwalificatietoernooi in Venlo, waardoor de ploeg achtste eindigt in de ranking, precies genoeg om zich te plaatsen voor het NK. Ook Voorwaarts 2 en Schalkhaar maakten kans op NK-deelname, maar zij eindigden respectievelijke zeventiende en dertigste.

Naast het damesteam doen in het weekend van 6 en 7 juli ook de B, C en D van Voorwaarts een gooi naar de nationale titel. De A lijkt met een tiende plek net buiten de boot te vallen, maar mag nog hopen op een kleine aanpassing in de ranking of een team dat afziet van NK-deelname.

Negen teams Achilles

Achilles is met maar liefst negen teams nog beter vertegenwoordigd dan Voorwaarts op het NK Beach Handball. Aan de herenkant neemt de Apeldoornse club in alle leeftijdscategorieën deel. Het herenteam eindigde achtste in de eindranking. De C- en D-jongens lijken de grootste kanshebbers op eremetaal. Zij eindigden allebei bovenaan.

Aan de kwalificaties deed geen damesteam van Achilles mee, maar wel vier jeugdteams. De A eindigde tweede, de B eerste, de C tweede en de D vijfde. Ook zij zijn daarmee serieuze kandidaten voor de prijzen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina