SDOL laat zich niet opnieuw overbluffen

In oktober was LHC met 30-24 nog veel te sterk voor SDOL. Gisteravond waren de rollen volledig omgedraaid. In de Luttenbergse sporthal de Achterberg had SDOL de touwtjes stevig in handen en versloeg de Lemelerveldse concurrent met 24-19.

“In de eerste wedstrijd lieten we ons overbluffen. Dit keer hebben we laten zien wat we kunnen,” analyseerde SDOL-trainster Anja Lubbers. “We kenden hun gevaarlijke punten en daar hebben we prima op ingegrepen. Zo weten we dat LHC van afstand goed kan schieten. Daar hebben we fel op verdedigd en dat pakte goed uit. Bovendien stond Amy Kogelman een prima pot te keepen.” Ook aanvallend had de Heetense Lubbers weinig te klagen. “We konden LHC daar ook verrassen. Een aantal speelsters van ons was weer ouderwets op dreef. Ook hebben we mooie systemen uitgespeeld.”

Gretiger

Via een ruststand van 13-10 werd de eindstand van 24-19 bereikt. “We hebben constant voor gestaan. Wel kwam LHC een paar keer tot een of twee puntjes terug. De tweede helft hebben we de wedstrijd goed naar ons toegetrokken.” Laurens Beld, coach van LHC, had daar weinig aan toe te voegen. “De meiden van SDOL waren veel gretiger en veel meer gefocust. Zij hebben terecht gewonnen. Elk duel om de bal verloren we.”

Het seizoen begon nog zo mooi voor LHC, maar in 2019 wil het niet echt vlotten. “We hebben dit kalenderjaar nog maar een punt gepakt. Vorige week gingen we zelfs onderuit tegen het matige Artemis. Dat spreekt boekdelen. We hebben enkele blessures – Simone Herbrink en Jill Neppelenbroek zijn uitgeschakeld en Joanne Pelgrim is niet 100% fit – die ons nu parten spelen.” Een neerwaartse spiraal noemt de trainer, die volgend seizoen naar Wijhe vertrekt, het. “De scherpte is weg, daar is niet zo veel aan te doen. Er is maar een oplossing voor: hard trainen. We moeten dinsdag en vrijdag keihard aan de slag en dan hopen dat zondag tegen HHZD de koppies weer omhoog zijn.”

Bij SDOL hangt de vlag er vrolijker bij. “De vorige twee wedstrijden waren wat minder, maar daarvoor en ook gisteren loopt het lekker. Deze competitie blijft tot het einde spannend,” voorspelt Lubbers die aan het einde van het seizoen vertrekt bij SDOL, maar nog niet weet wat ze daarna gaat doen. “De nummers 1 tot en met 7 kunnen allemaal eerste worden. Bovendien kunnen de onderste ploegen ook nog zomaar gaan verrassen tegen hoger geplaatste ploegen.”

Haarle aan kop

Haarle heroverde dit weekend de koppositie in de eerste klasse. Dankzij een 18-21 zege op Havana en het verlies van DFS Arnhem 2 bij Nieuw Heeten staat de ploeg van Guido Torenbeek een puntje los van de Arnhemsen. Nieuw Heeten en SDOL volgen daar weer een puntje onder, gezamenlijk op de derde plek. LHC is afgezakt naar de zesde plaats met vier punten achterstand op Haarle.

Lees ook: wedstrijdverslagen SDOL – LHC

Foto: SDOL (blauw) in de uitwedstrijd in actie tegen LHC (groen), bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina