Haarle kan koppositie weer opeisen

In het begin van de competitie stonden ze er al eens, maar na een reeks mindere wedstrijden moest Haarle afstand doen van de eerste plek. Vanmiddag kan dat hersteld worden. Door de voor Haarle gunstige uitslagen van zaterdagavond neemt de ploeg van Guido Torenbeek bij winst op Havana vandaag de nummer 1-positie in de eerste klasse weer over.

Nieuw Heeten stuurde gisteren koploper DFS Arnhem 2 met een 25-17 nederlaag huiswaarts. Een verrassend resultaat gezien de stand op de ranglijst (Nieuw Heeten stond vijfde). Keepster Mirjam Lamers gaf eerder echter al aan het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop: “Vorige keer speelden we gelijk tegen ze, dus we maken zeker kans. Bovendien loopt het bij ons een stuk beter dan in het begin van het seizoen. Toen waren we nog niet zover als dat we nu zijn.”

SDOL versloeg zaterdagavond in eigen huis de buurvrouwen van LHC: 24-19. In de eerste wedstrijd waren de rollen nog omgekeerd. Toen waren de Lemelerveldsen met 30-24 te sterk. LHC is door de nederlaag afgezakt naar plek zes, maar is met achttien punten uit vijftien duels nog zeker niet afgehaakt in de strijd om de titel.

Nieuw Heeten en SDOL staan nu op twintig punten, evenveel als Haarle. Koploper DFS Arnhem 2 staat met 21 punten daar net boven. Haarle speelt vanmiddag om 13.55 uur in Nijmegen tegen Havana. Bij winst gaat Haarle over Nieuw Heeten en SDOL en dus ook DFS heen. Vorige keer wonnen de Haarlesen eenvoudig met 37-29. Bovendien staat Havana op de voorlaatste plek. De druk van het moeten presteren lijkt daarmee de grootste tegenstander.

Foto: Haarle (rood) vorig seizoen in actie tegen ABS, bron: handbal.absbathmen.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina