Laurens Beld nieuwe coach van Wijhe

Laurens Beld wordt met ingang van het nieuwe seizoen de trainer en coach van de handbalsters van Wijhe’92. Dat maakte de club vandaag bekend.

De in Hengevelde woonachtige Beld is op dit moment hoofdtrainer van eersteklasser LHC, maar liet eerder al weten na drie seizoenen daar te stoppen. Zijn taken in Lemelerveld worden overgenomen door Linda IJsseldijk.

Bij Wijhe neemt de 60-jarige Beld het stokje over van Sharina van Dort, die na het abrupte afscheid van Marjolien Roesink tijdelijk aan het roer staat. Op dit moment draait Wijhe onder in de tweede divisie mee en heeft nog hard enkele overwinningen nodig om ook volgend jaar op het derde niveau van Nederland uit te komen.

Wijhe is blij met de komst van Beld die over het HT4-trainersdiploma beschikt en in het verleden onder andere werkte bij Kwiek 2, Borhave, Voorwaarts en Olympia Hengelo. “We denken met Laurens een trainer te hebben gevonden die met zijn grote kennis en ervaring onze speelsters kan blijven verbeteren.”

Ook Beld kijkt uit naar zijn overstap: “Toen ik benaderd werd door deze club hoefde ik niet lang na te denken. Na een paar keer bij elkaar te hebben gezeten met de staf en enkele speelsters van deze club was het mij al snel duidelijk dat we op een lijn lagen wat ambities betreft qua club en mijn gedachtegang. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in de vereniging en hoop dat we gaan bouwen aan een paar energieke en sportieve jaren.”

Lees ook: Laurens Beld stopt bij LHC
Lees ook: ‘LHC-mens in hart en nieren’ wordt hoofdtrainster in Lemelerveld
Lees ook: Marjolien Roesink per direct weg bij Wijhe

Foto: Laurens Beld aan het werk, hier als coach van LHC in de wedstrijd tegen HCL/Groessen-Loo, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina