Marjolien Roesink per direct weg bij Wijhe

Wijhe heeft per direct afscheid genomen van trainster en coach Marjolien Roesink. De matige resultaten van de tweededivisionist vormen volgens de technische commissie de belangrijkste reden voor het abrupte besluit. Halverwege het seizoen staat de club met zes punten uit elf duels op de voorlaatste plek.

“Om niet naar de hoofdklasse te degraderen, moesten we iets doen,” licht Rudy te Braak, voorzitter van de technische commissie de beslissing toe. “Het is rigoureus en het was ook zeker niet leuk om te doen, maar hopelijk zorgt dit voor een schokeffect. We zijn een ambitieuze tweededivisionist en dat willen we graag blijven.”

Lees ook: Ambitie en sfeer winnen het van de kriebels

Gebrek aan chemie

“De prestaties zijn niet alleen maar slecht,” gaat Te Braak verder. “Tegen de koploper werd bijvoorbeeld een punt gepakt. Maar het is te vaak net niet. Vaak gaat het in de beslissende fase van een wedstrijd mis. Deels komt dat door gebrek aan chemie tussen de trainster aan de ene kant en de speelsters en begeleiding aan de andere zijde. De klik was er op zich wel, maar op mentaal vlak kon Marjolien er niet voor zorgen dat wedstrijden over de streep werden getrokken.”

Ook de spelersgroep zelf heeft volgens Te Braak een belangrijk aandeel in het matige verloop van het seizoen. “Marjolien is zeker niet alleen verantwoordelijk voor de slechte prestaties. Bij een aantal speelsters missen de inzet, beleving en motivatie. Daar gaan we hard mee aan de slag. We hopen dat deze stap voor een schokeffect bij de meiden zorgt, dat ze inzien dat het echt anders moet. Marjolien is jong en redelijk onervaren, dat wisten we vooraf. Daarom hadden we ook bewust gekozen voor een combinatie met Sharina van Dort als assistent-trainster. Helaas is die samenwerking anders gelopen dan verwacht.”

Mentale kwestie

Voor Roesink (27) viel het besluit rauw op haar dak. “Ik zag deze beslissing niet aankomen en ben er ook van overtuigd dat we nog voldoende punten zouden pakken voor handhaving. Dat we er nu zo slecht voor staan, heeft vooral met het mentale aspect te maken. Dat heb ik inderdaad nog niet kunnen doorbreken, dus wat dat betreft snap ik het wel. En ik ben als trainer/coach eindverantwoordelijke voor de resultaten, ook dat begrijp ik. Een hele spelersgroep zet je er natuurlijk niet uit. In het nieuwe jaar had ik echter graag samen met de groep nog de laatste stap gezet, want het zit er zeker in.” Dat er geen chemie tussen haar en de speelsters zou zijn, ervaart Roesink niet zo. “Daar herken ik me niet helemaal in. En ik vind Wijhe nog steeds een fijne en mooie club, ik had het seizoen graag afgemaakt.”

Het veld weer in

Nu ze niet meer hoeft te coachen, gaat Roesink het veld weer in. “Ik speel zelf ook nog steeds, bij Wesepe. Nu kan dat weer wat meer. Dat miste ik eerlijk gezegd wel, dus het is fijn dat dat nu weer kan. In de toekomst wil ik zeker opnieuw een groep trainen en coachen. Of dat gelijk volgend jaar al is, weet ik nog niet. Het kan ook zijn dat ik jeugd ga trainen, want dat vond ik ook altijd erg leuk om te doen.”

Bij Wijhe maakt Sharina van Dort het seizoen af als trainer en coach, in samenwerking met teambegeleidster Karin Leerkes. Voor volgend seizoen gaat de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. “Die carrousel draait flink op dit moment. Wij gaan ons nu ook op die markt begeven,” besluit Te Braak.

Foto: het team van Wijhe met staand tweede van rechts Marjolien Roesink en uiterst rechts Sharina van Dort

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina