Ambitie en sfeer winnen het van de kriebels

Een ‘te mooie kans om te laten liggen’. Zo omschrijft Marjolien Roesink (27) het aanbod dat Wijhe haar eind vorig seizoen deed. Eigenlijk zou de Wesepese trainster, die de afgelopen twee jaar aan het roer stond bij de club uit haar eigen dorp, weer zelf gaan spelen. Maar Wijhe én haar eigen ambities deden haar anders besluiten.

“Er hangt hier een supersfeer. Zowel tussen de speelsters van de selectie als binnen de gehele club. Het team is een mooie mix van jong en oud en de meiden staan open om dingen te leren. Bovendien waren ze het plezier in handballen een beetje kwijtgeraakt. Dat geef ik ze graag terug.” Roesink, die Egon Floors opvolgt, somt moeiteloos op waarom ze koos voor het trainerschap bij Wijhe. Desondanks was het geen eenvoudig besluit. “Ik zou bij Wesepe weer binnen de lijnen gaan spelen, als cirkelspeelster. Dat deed ik de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen ook toen Wesepe in degradatienood verkeerde. Dat wakkerde bij mij wel weer wat aan. En eerlijk gezegd kriebelt het nog steeds een beetje.”

Kriebels

Die kriebels vangt ze op door bij Wijhe af en toe een oefening mee te doen. “Dat is het voordeel van jong zijn en onlangs zelf nog gespeeld te hebben. Als we tijdens een training een speelster tekort komen, dan ga ik zelf op die plek staan. En ik blijf overigens ook bij Wesepe handballen. Weliswaar in het tweede, want in het eerste lukt niet met mijn trainerschap bij Wijhe.” En stapt ze in noodgevallen ook bij Wijhe tussen de lijnen? “Haha, nee, dat zal niet gebeuren. Bij Wesepe was dat anders. Daar had ik zelf jaren gespeeld en was het heel vertrouwd om in het team te spelen. Bij Wijhe is het ook absoluut niet nodig. Er is zo’n grote selectie en enorme aanwas. Er staan speelsters te trappelen om in het eerste te spelen.”

Teleurstellen

Een luxeprobleem. Roesink moest onlangs drie selectiespeelsters teleurstellen. “Dat was natuurlijk niet leuk om te doen. Voor de zomer vielen al enkele speelsters af, en onlangs moest ik nogmaals een keuze maken. En daarmee hebben ze het me niet makkelijk gemaakt.” Rosel Oostveen en Maud Kattenberg maken de overstap van de A1 naar het eerste. Ook Jeske Blom, die vorig seizoen al regelmatig inviel, sluit zich definitief aan bij Wijhe 1. Dat gaat ten koste van een plek voor Marloes Savelkoel, die een stapje terugdoet naar het tweede. Lisan Herbrink (gestopt) en Pauline Nijboer (reisplannen) zijn dit seizoen niet te zien in Wijhe.

Benaderbaar

Met haar 27 jaar is Roesink jonger dan enkele speelsters binnen de selectie. “Dat dat mogelijk een probleem is, daar merk ik niks van. De speelsters respecteren mij. Het scheelt ook dat ik op mijn werk een leidinggevende positie heb. Bovendien heeft het z’n voordelen. Ik sta dicht bij de jonge meiden en ben daardoor makkelijk benaderbaar. Ik kan naast ze staan, maar ook boven ze, als dat nodig is.”

Wijhe opent de competitie komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Havas. “Voor Wijhe een onbekende tegenstander, maar voor mij absoluut niet. Met Wesepe heb ik daar meerdere malen tegen gespeeld. Ik heb dus flink wat aantekeningen. Een specifiek doel voor dit seizoen hebben we niet. We bekijken het per wedstrijd. We gaan elke keer vol voor de winst. Met de tegenstanders of de ranglijst houden we ons niet bezig.”

Selectie Wijhe’92 2018-2019
Jeske Blom, Aniek te Braak, Lorèn voor ’t Hekke, Sanne Huis in ’t Veld, Sara ten Kate, Maud Kattenberg, Susan Koekoek (K), Ilona Kops Hagedoorn (K), Anouk Mulder, Janine Nijboer, Rosel Oostveen, Anouk Westerbeek

Foto: Marjolien Roesink tussen Wijhe-voorzitter Martin Westerbeek (l) en Rudy te Braak van de afdeling handbal, bron: eigen foto

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina