Klinkende zeges voor Kwiek en Voorwaarts

Kwiek heeft de weg omhoog in rap tempo gevonden. Na een zenuwachtige openingswedstrijd uit bij Quintus 2, die onnodig met 26-21 verloren ging, werd in de tweede speelronde wel gewonnen (30-20 tegen Gemini). Toch overtuigde het Raalter spel ook toen nog niet. Afgelopen weekend kwam daar verandering in. Met 40-19 was Kwiek heer een meester in de eigen sporthal.

Opponent Bentelo, die net als Kwiek voorafgaand aan het duel op twee punten stond, had met een ruststand van 17-10 nog enigszins uitzicht op een goed resultaat. Maar de snelle Kwiek-speelsters hielpen de Twentsen al gauw uit die droom. Maar liefst 23 keer werd er raak geschoten door de Raalter ploeg. Bentelo kwam in de tweede helft niet verder dan negen scores.

Kwiek kruipt dankzij deze zege stilletjes naar boven in de ranglijst en staat inmiddels op een mooie derde plek, al wordt die wel gedeeld met vier andere ploegen. Volgende week moet de ploeg van Jan Majoor bij Aalsmeer de toppositie zien te verstevigen.

Verrassend grote zege Voorwaarts

De trotse lijstaanvoerder in de eerste divisie is Voorwaarts. Zaterdag boekte de Twellose ploeg een verrassend grote zege op het hoog ingeschatte Volendam. Na een superstart, met tussenstanden als 13-3 en 15-8, verschafte Voorwaarts zichzelf een perfecte uitgangspositie voor een mooi eindresultaat. Al leek het bij 18-15 nog wel even spannend te worden. Trainster Helma Meijerman wist de juiste snaar bij haar meiden te raken en de turbo werd weer gevonden. Na acht doelpunten op rij kon Voorwaarts het duel veilig uitspelen.

Voorwaarts deelt de koppositie met Quintus 2 dat ook alles nog wist te winnen. Volgende week gaat Voorwaarts op bezoek bij Bentelo.

Foto: het team van Kwiek, bron: twitter.com/hvkwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina