De strijd barst eindelijk los

De herintrede van Schalkhaar in de wedstrijdsport, spetterende derby’s tussen SDOL en Broekland, en Heeten en LHC. De strijd in handballend Salland barst dit weekend echt los! Kwiek en Voorwaarts hebben elk al drie wedstrijden achter de rug, maar de overige ploegen moesten geduld bewaren. Tot dit weekend dus. Wat kunnen we allemaal verwachten?

2e klasse
ABS, dat vorig jaar uit de eerste klasse degradeerde, komt als enige dit weekend niet in actie. Schalkhaar start wel. De vereniging kent een enorme groei en is klaar om na vijf jaar breedtesport weer in de wedstrijdklasse uit te komen. De eerste wedstrijd is uit tegen Klarenbeek, dat dezelfde voorwaartse sprong maakte.

1e klasse
Met zeven ploegen uit deze regio is er in de eerste klasse bij de dames elke week een derby te bekijken. In het openingsweekend zijn dat er direct twee. In Luttenberg spelen SDOL en Broekland tegen elkaar. Enkele kilometers zuidelijker treffen Heeten en LHC elkaar. Die twee ploegen streden twee seizoenen terug nog tegen elkaar in de hoofdklasse. Voorafgaand aan dit duel spelen de heren van Heeten hun openingswedstrijd tegen Quintus.

Verder gaat Haarle bij Artemis op bezoek en speelt het gedegradeerde Nieuw Heeten tegen de combinatieclub Groessen-Loo. HHZD ontmoet thuis promovendus Achilles. In de voorbereiding troffen beide teams elkaar al. Het HHZD van trainer/coach Gert Wessels had moeite met het trage spel en de harde dekking van de Apeldoornsen, maar won uiteindelijk wel (16-14).

Hoofdklasse
In de hoofdklasse B komen dit seizoen nog maar drie Sallandse ploegen uit. Overwetering start onder leiding van nieuwe trainer Jan Lentjes met een uitwedstrijd bij WHC. Buurtgenoot Wesepe, dat vorig jaar een moeizaam seizoen kende, neemt het in eigen huis op tegen Bentelo 2. De Twentse ploeg komt over uit de hoofdklasse A, waar het vorig seizoen nipt het vege lijf wist te redden. Lettele, al twee seizoenen op rij een van de titelfavorieten, neemt het op tegen het gedegradeerde DFS Arnhem dat onder leiding staat van Egon Floors (voorheen onder andere trainer van Wijhe en Nieuw Heeten).

2e divisie
Wijhe opent het seizoen in Almere tegen Havas, dat vorig jaar kampioen werd in de hoofdklasse B. Voor Wijhe is het een onbekende tegenstander, maar niet voor trainster Marjolien Roesink die met Wesepe vaak tegenover de Almeerse ploeg stond.

1e divisie
In de eerste divisie gaat Voorwaarts bij Bentelo proberen de koppositie te behouden. Kwiek speelt uit bij Aalsmeer en blijft bij winst de twee koplopers (naast Voorwaarts is dat Quintus 2) op de hielen zitten. Gezien de ranglijst mag winst voor beide ploegen geen probleem zijn, al zegt dat na drie wedstrijden nog niet veel.

Programma 29 en 30 september 2018

2e klasse A Oost
ABS – vrij

2e klasse C Oost
Zondag, 11.40 uur           Klarenbeek – Schalkhaar

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur        SDOL – Broekland
Zaterdag, 19.10 uur        Artemis’15 – Haarle
Zaterdag, 19.30 uur        Nieuw Heeten – Groessen-Loo
Zaterdag, 20.15 uur        Heeten – LHC
Zaterdag, 20.25 uur        HHZD – Achilles

1e klasse Oost – heren
Zaterdag, 19.00 uur        Heeten – Quintus

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.00 uur        Wesepe – Bentelo 2
Zaterdag, 19.00 uur        DFS Arnhem – Lettele
Zaterdag, 19.30 uur        WHC – Overwetering

2e divisie A
Zaterdag, 19.00 uur        Havas – Wijhe

1e divisie
Zaterdag, 19.30 uur        Bentelo – Voorwaarts
Zaterdag, 20.00 uur        Aalsmeer – Kwiek

Foto: Broekland (oranje) vorig seizoen in actie tegen ABS (wit), bron: Facebook Nijhof Broekland handbal dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina