SDOL is in eigen huis Broekland de baas

“De uitslag zegt genoeg,” is Karlien Nijenkamp, teambegeleidster van Broekland, kort in haar evaluatie na de met 24-19 verloren wedstrijd tegen SDOL. “Er waren genoeg punten die bij ons anders hadden gemoeten. We waren nog te veel zoekende. SDOL was gewoon beter. Zij dicteerden de wedstrijd.” Bij rust was het verschil drie punten (12-9). “Onze dekking is normaal een sterk wapen, maar zaterdagavond stond die niet goed. Het is jammer, want we draaiden een goede voorbereiding en hoopten hier punten te pakken.”

Waar Broekland vond dat SDOL zestig minuten lang de touwtjes in handen had, had de thuisploeg zelf dat gevoel niet. ”Wedstrijden tegen Broekland zijn altijd spannend en met die verwachting gingen we ook het veld in,” vertelt SDOL-speelster Karlijn Alferink. “Het eerste kwartier ging het gelijk op. Even voor rust liepen we een punt of drie uit, maar Broekland kwam in de tweede helft al gauw terug tot 12-11.” Daarna was het toch SDOL dat erop en erover ging. “Pas in de laatste vijftien minuten liepen we uit en hadden we het gevoel dat het goed zou komen.”

Knieblessure

De opbouwster moest dat zelf vanaf de bank aanschouwen. Al na vijftien minuten in de eerste helft viel ze uit met een knieblessure. “Na een sprong kwam ik bij de landing verkeerd terecht. Ik overstrekte m’n knie. Maar het lijkt mee te vallen, dat hoop ik althans. De knie is niet heel dik geworden, dat is een goed teken. De fysiotherapeut denkt dat de meniscus een flinke klap heeft gehad. Hopelijk herstelt dat snel.”

Dat hoopt heel SDOL met haar mee, want de selectie van trainster Anja Lubbers is krap. “Voor onze twee damesploegen hebben we slechts achttien speelsters,” weet Alferink. “Vooral bij het tweede zijn vorig jaar veel speelsters gestopt. We hebben de hoop dat enkele nog terugkeren. Bij dames 1 is alleen Roos Heuven gestopt. Voor de rest is onze selectie ongewijzigd.”

Luxepositie

Bij Broekland, waar Richard Groote Schaarsberg de scepter zwaait, zijn er wel wat wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Nijenkamp: “Jill Bannink, Sophie van der Fels en keepster Jolien Hunneman zijn gestopt. Maar Sharon Neulen is op de weg terug van haar kruisbandblessure en Elisa Wilbrink is erbij gekomen. Wij kennen een luxepositie. Onze drie damesteams en het recreantenteam zijn allemaal overvol. Bij dames 1 hebben we daarom zelfs vijf wissels dit jaar.”

Zowel SDOL als Broekland heeft als doel om in de top 5 te eindigen. “In het tweede deel van vorig seizoen hebben we bijna geen wedstrijd verloren. Die goede lijn hopen we dit jaar door te trekken,” aldus Alferink. Nijenkamp, met een lach: “Ook wij willen bovenin eindigen, maar na gisteren klinkt dat misschien even niet zo geloofwaardig.”

Foto: SDOL begroet Broekland voor aanvang van de wedstrijd, bron: Facebook SDOL Handbalselectie

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina