‘We moeten winnen, het maakt niet uit hoe’

De eerste klasse heeft slechts een speelronde achter de rug, maar nu al staat dé wedstrijd van het seizoen op het programma. In sporthal Sprengendal ontvangt Haarle zaterdagavond de buurvrouwen van SDOL uit Luttenberg. En dat duel is niet zomaar een derby. Het is er een met de hoofdletter D.

  • ‘Een wedstrijd die losstaat van de rest van de competitie.’
  • ‘Altijd vechten, altijd spannend, altijd leuk.’
  • ‘Een wedstrijd die we koste wat het kost moeten winnen.’
  • ‘Er komt altijd iets naar boven wat niet te duiden is.’

In de aankondigingen en verslagen van beide clubs is het duidelijk: dit is niet zomaar een wedstrijd. Aanvoerster Leonie Vloedgraven (25), die al meer dan tien jaar in Haarle 1 handbalt, probeert te omschrijven wat deze ontmoeting zo speciaal maakt. “Het is een echte derby. Natuurlijk, we spelen wel tegen meer buurdorpen, maar deze is net wat anders. Het is gegarandeerd volle bak op de tribunes. Er is altijd strijd. Deze pot moeten we gewoon winnen, het maakt niet uit hoe. Dat gevoel leeft bij beide ploegen.”

De stand op de ranglijst doet niet ter zake. “Daar is na één wedstrijd natuurlijk ook nog niks over te zeggen, maar dan nog. Dit is een wedstrijd op zich. Dat heeft voorgaande seizoenen wel uitgewezen. Of we nu gelijk staan op de ranglijst of het is de nummer 1 tegen de hekkensluiter: dat speelt niet mee. Het zegt helemaal niets over de uitslag.”

Thuisvoordeel

Vorig seizoen verloor Haarle in Luttenberg nipt met 23-22. Thuis werd met wederom een klein verschil wel gewonnen (28-26). “Dat we nu thuis spelen is zeker een voordeel. Thuis zijn we nauwelijks te verslaan. De sfeer in onze hal, het vele publiek dat achter ons staat, dat werkt ontzettend in ons voordeel. Vorig seizoen hebben we slechts een keer thuis níet gewonnen, dat was tegen de latere kampioen Zwolle.” De cirkelloopster verwacht dan ook zaterdag wederom nipt te winnen. “Ik denk dat het weer heel spannend wordt, maar dat wij uiteindelijk wel winnen. Al kan het ook heel hard gaan als we eenmaal op dreef zijn.”

Haarle speelt dit seizoen met dezelfde selectie als vorig jaar. Trainer Guido Torenbeek staat voor het vierde jaar op rij voor de groep, nadat hij tussen 2009 en 2013 ook al vier jaar de touwtjes in handen had.

Selectie Haarle 2018-2019
Marlijn Besten, Christy van Breen, Seline Bruggeman, Anouk Kemper, Iris Kemper, Maxime Maatman, Amber Oosterwechel, Mery Rensen (K), Elien Spijkerman, Sharon Verschoor, Leonie Vloedgraven

Foto: teamfoto Haarle 2017-2018

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina