Zure nederlagen en boeiende derby’s – dit gebeurde er afgelopen weekend

De spannende derby tussen Haarle en SDOL, zure nederlagen voor Wesepe en Overwetering, de eerste punten voor Schalkhaar, Broekland en Wijhe en duidelijke overwinningen voor Kwiek en Voorwaarts. Dit gebeurde er afgelopen weekend in handballend Salland.

2e klasse

In 2A begon ABS aan de strijd om de titel, maar moest gelijk een gevoelige tik incasseren. Het tweede team van Wijhe’92 was met 22-18 te sterk voor de ploeg van Toke Poesse. Het hoge tempo van Wijhe en de eigen technische fouten deden de Bathmense ploeg de das om.

Schalkhaar heeft in 2C de eerste zege van het seizoen geboekt. Thuis werd Pacelli 2 met 15-13 verslagen.

1e klasse

De heren van Heeten boekten hun tweede overwinning op rij. Ondanks een wat onrustige dekking hadden ze in Arnhem weinig moeite met het tweede team van DFS. Het werd 21-32.

Ook de dames van Heeten speelden tegen DFS Arnhem 2, maar zij wisten hun duel niet te winnen. Na een gelijk opgaande strijd trok Heeten net aan het kortste eind: 26-23. Trainster Kira Overmars en haar team wachten daardoor nog op de eerste overwinning van dit seizoen.

De spannende derby tussen Haarle en SDOL werd, zoals aanvoerster Leonie Vloedgraven vooraf voorspelde, een nipte prooi voor de thuisploeg: 26-22. Halverwege was SDOL nog in het voordeel (ruststand 13-16). “Bij SDOL deed eigenlijk maar één opbouwer alles in aanvallend opzicht. Ons eigen spel was niet goed genoeg, de afronding kon nog beter en de snelheid was niet hoog genoeg. We wisten dus wat te doen,” was trainer Guido Torenbeek van Haarle duidelijk.

In de tweede helft lukte het SDOL niet de voorsprong vast te houden: “We kregen tijdstraffen en werden afgefloten op technische fouten. Of we het hier mee eens waren of niet, we moesten de voorsprong behouden. Mede doordat Haarle één man ging vastzetten werden we te onzeker en chaotisch in ons spel, waardoor Haarle makkelijk kon scoren,” aldus de Luttenbergers.

De tweede derby, die tussen LHC en Nieuw Heeten, was aanzienlijk minder spannend. In eigen huis boekten de Lemelerveldsen een simpele zege: 25-13. Nieuw Heeten wilde er weinig woorden aan vuil maken: “Stand is duidelijk; weinig overtuiging in het spel en afronding. Snel wegspoelen door het putje en op naar de volgende!”

Ook de laatste burentwist leverde niet veel spanning op. Broekland was in de eigen sporthal met 24-15 eenvoudig de baas over HHZD. Desondanks bleef de thuisploeg kritisch op zichzelf: “Met een volle tribune winnen wij met 24-15 van HHZD. Wij hadden onszelf nog meer kunnen belonen door de kansen af te ronden, maar de twee punten zijn voor ons.” Zowel Broekland als HHZD heeft nu twee punten uit twee duels.

Hoofdklasse.

In de hoofdklasse verloren alle drie Sallandse ploegen hun wedstrijd.

Lettele ging in eigen huis onderuit tegen Paceli. Het werd 20-24 voor de gasten uit Zieuwent. Vooral het lage aantal gescoorde doelpunten voor Lettele was opvallend, vond ook trainer Henk de Boer: “Waar we normaliter heel vaak rond de 30 doelpunten scoren, bleef de teller deze keer op 20 staan. Daarmee is in feite de oorzaak van het verlies tegen Pacelli wel verklaard. Hebben we dan te weinig kansen gecreëerd? Dat is wel een terechte conclusie, maar veel pech met het afronden en te scherp willen afronden verklaren ook het verschil van 4 doelpunten. Ook scheidsrechters die nergens anders voor durven fluiten dan alleen maar voor vrije ballen en doelpunten hebben invloed op je spel.”

Overwetering liet zich in de eerste minuten van het duel met Zwolle volledig overdonderen. Met veel kracht en snelheid liep de promovendus vlot uit naar een 0-5 voorsprong. Trainer Jan Lentjes van Overwetering zette zijn defensie anders neer en dat hielp. “Wij kregen meer grip op de wedstrijd en langzamerhand vochten wij ons terug. Met name Roos en Iris namen aanvallend de ploeg op sleeptouw en scoorden er lustig op los.” De 12-10 voorsprong bij rust bleek echter niet genoeg voor de overwinning: “Het lukte Zwolle om een aantal keren hun hoekspeelsters vrij te spelen en zodoende kwamen ze op gelijke hoogte en even later op voorsprong, 22-25. In de eindfase knokten we ons terug tot 25-26, maar helaas zat er niet meer in.”

Voor Wesepe waren de druiven eveneens zuur. Net als vorige week tegen Bentelo 2 leek de ploeg tegen TVO ook lange tijd op een overwinning af te stevenen. Maar technische aanvallende fouten en veel tijdstraffen braken de ploeg van Wim Snijders op: 26-28. Zowel Wesepe als Overwetering staat na twee speelrondes nog op nul punten.

Tweede divisie

Wijhe sleepte in een doelpuntarm duel een punt uit het vuur tegen de combinatieploeg Zenderen Vooruit/Bornerbroek: 17-17. Even leek een gemiste strafworp van Sanne Huis in ’t Veld bij een achterstand van 16-17 de thuisploeg met lege handen achter te laten, maar hoekspeelster Janine Nijboer wist met een mooie individuele actie alsnog een punt veilig te stellen.

Eerste divisie

Kwiek boekte in eigen huis de derde overwinning van het seizoen. Het Amsterdamse Westsite werd met 35-31 verslagen. De Raaltenaren begonnen gehaast aan het duel en schoten te snel op doel. Dit werd, tot tevredenheid van trainer Jan Majoor, snel aangepast: “Vooral de tweede helft pakten de meiden het goed op. De verdediging hebben we bewust heel offensief neergezet, het was af en toe zelfs een 3-3- dekking. Daar hebben we nog weinig op getraind, maar dat ging sommige fases heel goed.”

Ook Helma Meijerman van Voorwaarts had weinig te klagen na haar  vijfde zege op rij. E&O werd in Emmen met 19-29 aan de zegekar gebonden. De eerste helft verliep moeizaam en het verschil bij rust was nog niet zo groot (12-15), maar de tweede helft ging het gas erop. Voorwaarts: “De dekking stond als een huis, en ondanks dat de aanval niet altijd vlekkeloos verliep kon Voorwaarts het verschil vergroten. De 12-15 ruststand werd via Sharin op de hoek en opbouw, een prachtgoal van Patricia vanuit een afdraai en de benutte penalty’s van Melissa omgezet in 12-19. Het gat was geslagen.”

Foto: Shana Nijboer van Overwetering legt aan voor een doelpunt, bron: www.overwetering.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina