‘Geen idee wat we van Nieuw Heeten kunnen verwachten’

“Nieuw Heeten is hier om de hoek, maar eerlijk gezegd ken ik niemand van het huidige dames 1. Misschien als ik ze vanavond zie, dat ik sommige speelsters wel herken.” Nee, voor Dewi Tepperik wakkert de derby tussen haar ploeg Heeten en de buurvrouwen van Nieuw Heeten niet iets extra’s aan. De pas 20-jarige aanvoerster kan zich nauwelijks heugen dat beide dorpsploegen eerder tegen elkaar speelden. “Dat is alweer jaren terug. Nieuw Heeten speelde toen nog in Haarle. Ik zat niet in dames 1, maar mocht als jeugdspeelster wel af en toe meedoen.”

Punten pakken is vanavond het belangrijkste. “De sfeer binnen ons team is op zich wel goed, maar winst zou het zeker beter maken. De eerste twee wedstrijden hebben we nipt verloren. Dat was heel zuur. Op de training leveren we constant strijd, maar een hele wedstrijd lang lukt ons dat nog niet. Dan spelen we tien minuten voluit, gevolgd door tien mindere minuten. We hebben dan echt een oppepper nodig.”

Verrassing

Vorig seizoen ging Heeten voor een plek in de top 3, dit jaar is de doelstelling wat voorzichtiger. “We gaan voor de bovenkant van de middenmoot. We zijn niet volledig en moeten daardoor vaak speelsters lenen van lagere teams. Voor het kampioenschap gaan is gewoon niet realistisch.”

Eind vorig seizoen moest Heeten afscheid nemen van twee belangrijke speelsters. Muriël Messchaert stopte en Isa Lokate stapte over naar Kwiek. “Die missen we binnen ons team. Ook zijn er twee meiden die er voor langere tijd uit liggen. Imke Groot Koerkamp heeft de ziekte van Pfeiffer en Jaylee Rodijk kampt met een knieblessure. Het is van beiden lastig te zeggen wanneer zij weer terug zijn.” De nood is af en toe zo hoog dat zelfs trainster Kira Overmars het veld in springt. “Vanwege knieproblemen kan ze niet voluit spelen, maar ze vindt het nog erg leuk om te doen. Ze heeft altijd haar sportspullen bij zich en bepaalt pas vlak van tevoren of ze meedoet. Soms ook pas tijdens de wedstrijd. Of ze vanavond meedoet, weten we nu nog niet. Dat is ook voor ons een verrassing.”

Benieuwd

Zelf is de opbouwster wel helemaal fit en heeft zin in de wedstrijd van vanavond. Hoe sterk Nieuw Heeten is, daar valt volgens haar geen peil op te trekken. “Wij verloren met een puntje verschil van LHC, terwijl Heeten daar ruim tegen onderuit gingen. Maar ze wonnen wel van Groessen en die ploeg eindigde vorig jaar als tweede. Ik heb dus geen idee wat ik van ze moet verwachten. Ik ben vooral erg benieuwd. Ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt.”

Foto: het team van Heeten december 2017, bron: Facebook Handbal Heeten dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina