‘Uitslag voorspellen? Dat is als een rode lap voor een stier’

De degradatie uit de hoofdklasse kwam afgelopen seizoen als een mokerslag aan in Lemelerveld. “Het zou verschrikkelijk zijn,” zei speelster Simone Herbrink voorafgaand aan de laatste cruciale duels. Maar na het beslissende toernooi om handhaving moest het strijdende LHC toch echt het hoofd buigen. Voor trainer Laurens Beld ligt er de pittige taak om zijn team dit seizoen sterk en gemotiveerd te krijgen voor een topnotering in de eerste klasse.

“Het wordt weer een zwaar jaar,” verwacht de coach die aan zijn derde seizoen begint in Lemelerveld. “Het spel in de eerste klasse is harder dan in de hoofdklasse. Bovendien zijn de onderlinge verschillen niet groot.” Desondanks stelt hij hoge doelen. “Ik ga voor een plek bij de eerste drie. Dat hebben we met het team nog niet zo uitgesproken – we zijn nog niet compleet geweest – maar het zal voor de speelsters geen verrassing zijn dat ik dat wil. En veel meiden, vooral de oudere, willen zo snel mogelijk weer terug naar de hoofdklasse.”

Om dat te bereiken moet er onder andere afgerekend worden met Heeten, de eerste tegenstander komende zaterdag. “Ik ga geen uitslag voorspellen. Als ik nu zeg dat we die wedstrijd winnen, werkt dat natuurlijk als een rode lap op een stier voor Heeten.” Ook zijn collega van de tegenpartij, Kira Overmars, hield zich onlangs in een interview op de vlakte. “Plezier is het belangrijkste, was de strekking van haar verhaal. Natuurlijk zegt ze dat, maar geloof me, ook Heeten wil zo snel mogelijk terug naar de hoofdklasse. Als Kira had gezegd ons te gaan verslaan, had ik dat op een spandoek in de kleedkamer gehangen. Niets werkt motiverender dan dat.”

Sterkere groep

In de selectie van Beld zijn flink wat wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Jessie Neppelenbroek, Marlyn Bloo en Manon Jansman namen na de laatste competitiewedstrijd afscheid. Marion Hendriks heeft een stapje teruggedaan naar dames 2, evenals keepster Marlon Blankenvoorde. Daarentegen is Paula Kogelman op de weg terug na een jaar in de lappenmand te hebben gezeten. Ook Linn en May Eikelboom, Jill Meijerman, Jill Neppelenbroek, Esmée Zwakenberg en keepster Eline Pelgrim sluiten definitief bij het eerste team aan.

“De groep op zich is sterker dan vorig jaar,” vindt Beld. “Vooral door de sfeer en saamhorigheid. De onderlinge verstandhouding is nu veel beter.” De trainer heeft zin in het nieuwe seizoen. “De degradatie is zonde, maar LHC is een gezonde vereniging met veel perspectief. Ik ben hier nog lang niet uitgekeken.”

Selectie LHC 2018-2019
Jolin van den Berg, Linn Eikelboom, May Eikelboom, Simone Herbrink, Esmée Kamphuis, Jill Meijerman, Jill Neppelenbroek, Eline Pelgrim (K), Joanne Pelgrim, Femke Wessels, Veere Wilms, Esmé Zwakenberg

Foto: Laurens Beld, bron: www.sukerbiet.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina