Kwiek en Voorwaarts sluiten 2018 goed af

Met voor beide ploegen een zege sluiten Kwiek en Voorwaarts het jaar in stijl af.

In Zoetermeer had Kwiek geen enkele moeite met rodelantaarndrager Gemini. “Ja, het was makkie,” kon coach Jan Majoor zonder overdrijven stellen na de 23-36 winst. “Gemini heeft vorig seizoen veel speelsters zien vertrekken, maar desondanks knokten ze er echt voor.”

Majoor liet speelsters die normaal veel op de bank zitten nu extra minuten maken. “Meike Damhuis begon in de basis en deed dat heel goed. Ook Romé Steverink, zestien jaar en speelster van de B1 en A1, liet zien in dames 1 thuis te horen. En Jessica Hilbrands is weer topfit, zij speelde twee derde van de wedstrijd.”

Daartegenover stond wel het ongelukkige uitvallen van opbouwster Maaike van Oldeniel. “Zij heeft nog steeds een kuitblessure en daar is deze week een geblesseerde enkel bij gekomen. Dat gebeurde niet tijdens het sporten, maar tijdens het springend uitzwaaien van een kennis. Heel veel pech dus. En Kim Boerdam kampt met een beenontvliesonsteking. Dat moet met rust herstellen. Zij speelde daarom zaterdag ook niet.”

In de derde periode staat Kwiek nu bovenaan met twee zeges uit evenzoveel duels. “Als we zo goed blijven spelen als we kunnen, dan pakken we die derde periode. De vierde wordt lastiger, want dan hebben we moeilijkere tegenstanders. Ik verwacht dat we wel een rol gaan spelen in de nacompetitie. Winnen we geen periodetitel, dan kunnen we via een hoge eindklassering alsnog een nacompetitieplek opeisen.”

Tussensprint

Voorwaarts, waar trainster Helma Meijerman aan haar vierde en laatste seizoen bezig is, gaat 2019 in als koploper van de 1e divisie. Tegen Hercules, de nummer dertien en dus voorlaatste, ging het zaterdagavond echter niet vanzelf. Na een magere ruststand van 13-11 werd er moeizaam met 28-24 gewonnen. Een tussensprint in de tweede helft, waarbij Voorwaarts uitliep naar 23-16, bleek doorslaggevend.

Met twee punten voorsprong op Quintus 2, dat voor spek en bonen meedoet, en acht op de nummers drie, heeft Voorwaarts meer dan goede papieren voor de titel in de eerste divisie.

Lees ook: Wedstrijdverslag Gemini – Kwiek
Lees ook: Wedstrijdverslag Voorwaarts – Hercules

Foto: Kim Boerdam van Kwiek, hier in actie tegen Quintus, speelde niet mee tegen Gemini vanwege een beenvliesontsteking, bron: Facebook PCA Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina