22-12-2018: Voorwaarts – Hercules (1e divisie)

Bron: www.voorwaartstwello.nl

De laatste wedstrijd van het jaar 2018 werd in de Jachtlust gespeeld tegen Hercules uit Den Haag. Afgelopen week nog hard getraind om het jaar winnend en tevens als koploper van de eerste divisie af te kunnen sluiten. Deze wedstrijd sloot ook onze keeperstrainer Gert Wessels aan op de bank, hier waren we heel erg blij mee. Met volle tribunes ging om 20.00 u de wedstrijd van start.

Hercules wist de openingstreffer te maken waarop Alineke met een snelle tegenaanval antwoordde. De eerste helft ging vrijwel gelijk op. Fit & Fun Voorwaarts kon na de 1-2 de voorsprong op zich nemen, maar een gat slaan konden wij nog niet. Hercules wist onze lange ballen er tussenuit te pikken, onze aanval aardig te ontregelen en afstandsschoten te blokken. Na een penalty van Hercules wist Laura driemaal het net te vinden en konden wij het verschil vergroten naar 8-4, maar Hercules kwam hierna weer dichterbij. Suzanne stopte een penalty, maar vlak daarna kreeg Hercules nog een kans vanaf de 7-meter die zij wel verzilverden. De dekking moest scherper en in de aanval moest er doelgerichter worden gespeeld om tot scoren te kunnen komen. Na een benutte penalty van Melissa en een snelle tegenaanval van Sharin werd de ruststand 13-11.

Deze stand was matig, ons spel moest nog loskomen maar daarin werd al het vertrouwen gegeven. De focus voor de tweede helft was doelgerichtheid in de aanval, op druk uitspelen aangezien Hercules veel schoten blokten en in de dekking moest er harder worden gewerkt. De tweede helft konden we meteen op snelheid naar voren waardoor het een paar break-outs van Ellen en Alineke later 21-15 stond. Wij kwamen hierna een aantal keer in ondertal te staan en met nog een kwartier te spelen kon Hercules, die de hele wedstrijd al voornamelijk van afstand probeerde te scoren, iets dichterbij komen. Na 22 minuten stond het dan ook 24-21, maar de winst kwam voor het gevoel niet in gevaar. In de eindfase werd er om en om door beide teams gescoord waarna Ellen de wedstrijd met een snelle tegenaanval afsloot. De eindstand was hierbij 28-24.

Het was geen mooie wedstrijd, maar de winst was binnen en daarbij ook de 1e plek in de eerste divisie! Met deze stand en ook de tweede periodetitel op zak werd hier achteraf in de kantine op geproost!

Wij bedanken alle supporters voor de aanmoediging, getrommel, gejuich en gezang dit jaar! De eerste helft van het seizoen was fantastisch, dat de tweede helft ook zo mag worden! In 2019 zal de eerste wedstrijd op zaterdag 5 januari plaatsvinden, dan vertrekken wij 16.00 u met de Happybus naar Volendam en zullen wij alle support hard nodig hebben, maar eerst genieten van de feestdagen. Namens Fit & Fun Voorwaarts: iedereen een hele fijne kerst en jaarwisseling gewenst, en tot in 2019!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina