Met deze knallers eindigen we het jaar

Voor de meeste ploegen staat dit weekend de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Een ding is zeker: 2018 gaat niet als een nachtkaars uit. Er staat ons flink wat vuurwerk te wachten!

1e divisie

De 1e divisie begint dit weekend aan de tweede helft van de competitie. In Raalte staat het boeiende treffen tussen Kwiek en koploper Quintus 2 op het programma. In het uitduel was Quintus de sterkste (26-21), maar Kwiek heeft vorig jaar al bewezen te kunnen winnen van de Kwintsheulsen. Bovendien staat deze ontmoeting altijd garant voor mooi handbal tussen twee snelle ploegen. Bij een overwinning kan Kwiek, dat nu vijfde staat, opkruipen naar de derde plek op de ranglijst.

Ook Voorwaarts zal duimen voor een overwinning voor Kwiek. De Twellosen delen de eerste plek met Quintus 2. Zelf spelen ze zondagmiddag tegen de huidige nummer drie: Fortissimo. Een flinke kluif voor Helma Meijermans team. Thuis werd er nipt met 23-20 gewonnen, maar een uitwedstrijd op een zondag is een heel ander verhaal.

Voor Kwiek en Voorwaarts zijn dit overigens nog niet de laatste wedstrijden van 2018. In de eerste divisie is een weekendje vrij een zeldzaamheid en dus mogen beide ploegen vlak voor kerst nog een keer de zaal in.

2e divisie

Wijhe vergrootte vorige week overtuigend de afstand met de laatste plek door hekkensluiter Vido op een 27-33 nederlaag te trakteren. Deze zaterdag kan de selectie van Marjolien Roesink opnieuw een grote slag slaan in het ontlopen van de gevarenzone. In eigen huis ontvangen ze tegenstander DSO uit Den Helder, dat met een puntje meer twee plekken hoger staat. Bij winst kan Wijhe zichzelf boven de rode streep spelen.

Hoofdklasse

Het treffen tussen Wesepe, de nummer tien van de hoofdklasse, en de ongeslagen koploper Pacelli lijkt bij voorbaat een kansloze missie voor de thuisploeg. Maar Wesepe heeft vorig seizoen, toen de rollen nagenoeg gelijk waren, aangetoond het de Zieuwentsen heel lastig te kunnen maken: uit werd met slechts een puntje verschil verloren.

Ook Overwetering heeft op papier een pittige tegenstander. Bentelo 2 staat met twaalf punten op de derde plek, acht posities hoger dan de Olster ploeg. Bentelo haalt echter opvallend veel punten in eigen huis en moet uit vaak een nederlaag incasseren. Daarmee lijkt Overwetering licht in het voordeel. Bovendien wordt het duel op het opvallende tijdstip van 11.30 uur op zondagochtend gespeeld. Ook daar zal een tegenstander niet blij mee zijn.

Lettele liep vorige week tegen een onverwachte nederlaag aan en zag daarmee het gat met koploper Pacelli oplopen tot vier punten. Nieuw puntenverlies kan de ploeg van Henk de Boer zich niet permitteren. Tegen HVBS lijkt dat ook niet te gebeuren. HVBS is de laatste weken afgezakt naar de achtste plek na vijf nederlagen op rij.

1e klasse

In de eerste klasse springt er bij de dames een wedstrijd uit: DFS Arnhem 2 tegen LHC. Beide ploegen staan met zestien punten uit tien duels bovenaan. Zij maken zondag in een rechtstreekse confrontatie uit wie zich Herbstmeister mag noemen.

Haarle zal met veel interesse die uitslag afwachten. Met twee punten achterstand azen zij ook nog steeds op de eerste plek. Om het spannend te houden, moeten ze wel eest zelf zien te winnen van Nieuw Heeten. Statistisch gezien mag dat geen probleem zijn voor de formatie van Guido Torenbeek. Maar met een sterke overwinning op Broekland achter de rug (30-22) zal het bij Nieuw Heeten niet aan zelfvertrouwen ontbreken. Bovendien gelden er bij een burentwist vaak heel andere wetten.

Voor HHZD staat er een do-or-die-duel op het programma. Als nummer tien nemen ze het in Nijmegen op tegen Havana dat op de laatste plek staat. Het verschil tussen beide ploegen is slechts een punt. Verliezen is daarom geen optie voor Gert Wessels en zijn meiden.

Heeten gaat tegen HCL/Groessen-Loo proberen de sterke overwinning op Haarle een goed vervolg te geven. SDOL speelt in Apeldoorn tegen de nummer voorlaatst Achilles. En Broekland ontvangt in eigen huis Artemis’15.

De heren van Heeten kunnen een belangrijke stap omhoog zetten. Als nummer vijf gaan ze op bezoek bij Cabezota in Enschede, de nummer drie van de eerste klasse.

2e klasse

ABS gaat zondag op bezoek bij Broekland 2. Het verschil met koploper Wijhe 2 is zes punten en daarmee lijken de kansen op een kampioenschap in Bathmen verkeken. Maar met winst op Broekland houdt ABS in ieder geval de druk erop.

De handbalsters van Schalkhaar hebben dit jaar geen wedstrijd meer. Zij speelden vorige week al voor de laatste keer. 5 januari mogen ze weer.

Programma 15 en 16 december 2018

2e klasse A
Zondag, 11.40 uur     Broekland 2 – ABS

1e klasse dames
Zaterdag, 19.00 uur   HCL/Groessen-Loo – Heeten
Zaterdag, 19.15 uur   Achilles – SDOL
Zaterdag, 19.30 uur   Broekland – Artemis’15
Zaterdag, 19.30 uur   Haarle – Nieuw Heeten
Zaterdag, 20.10 uur   Havana – HHZD
Zondag, 14.20 uur     DFS Arnhem 2 – LHC

1e klasse heren
Zaterdag, 19.45 uur   Cabezota – Heeten

Hoofdklasse
Zaterdag, 19.00 uur   Wesepe – Pacelli
Zaterdag, 19.30 uur   Lettele – HVBS
Zondag, 11.30 uur     Overwetering – Bentelo 2

2e divisie
Zaterdag, 20.15 uur   Wijhe’92 – DSO

1e divisie
Zaterdag, 19.30 uur   Kwiek – Quintus 2
Zondag, 14.00 uur     Fortissimo – Voorwaarts

Foto: Nieuw Heeten, bron: Facebook Dames 1 Handbal SV Nieuw Heeten

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina