Wegen Voorwaarts en Meijerman scheiden na vier jaar

Aan het einde van het lopende seizoen stopt trainster Helma Meijerman (45) bij de handbalsters van Voorwaarts. Dat maakte de Olster coach deze week bekend. Meijerman is bezig aan haar vierde seizoen in Twello.

“Helma, een bevlogen persoon die ook in het vierde seizoen zorgt voor veel variatie en mooie opdrachten om de speelsters te prikkelen en te verbeteren,” schrijft Voorwaarts op de clubsite. “Veel speelsters hebben al meerdere keren aangegeven dat de trainingen veel vragen, maar dat je er ook altijd een voldaan gevoel van krijgt. De conditie van onze dames is vaak doorslaggevend in de wedstrijden. Zo wisten zij afgelopen zaterdag nog een achterstand van vijf doelpunten om te zetten in winst door de laatste fase als terriërs over het veld te razen. (…) In de afgelopen seizoenen heeft Meijerman bewezen van absolute meerwaarde te zijn.”

In 2015 nam Meijerman bij Voorwaarts, toen nog uitkomend in de tweede divisie, het stokje over van Miro Stare. Het jaar erop promoveerde de club onder haar leiding naar de eerste divisie, nadat het overtuigend kampioen werd. In het eerste seizoen (2017-2018) op het tweede niveau van Nederland plaatste Voorwaarts zich direct voor de nacompetitie. Ook dit seizoen presteert Meijerman fantastisch met haar speelsters. Halverwege de competitie delen ze met Quintus 2 de eerste plek en zijn ze, vanwege de tweedeperiodetitel, nu al verzekerd van wederom een plek in de nacompetitie. Promotie naar de eredivisie lonkt voor de Twellosen.

Ook bij elk van haar vorige clubs, Heeten en LHC, stond Meijerman vier jaar aan het roer. Daarnaast trainde ze in het verleden de jeugd van selectie Oost en heeft ze voor de Handbalschool in Raalte gewerkt.

Foto: het team van Voorwaarts met staand uiterst links trainster Helma Meijerman, bron: www.voorwaartstwello.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina