Welkom weekendje rust voor Kwiek en Voorwaarts

Waar de meeste ploegen acht wedstrijden, en sommige nog maar zes of zeven, achter de rug hebben, zijn Kwiek en Voorwaarts al twaalf competitierondes op weg. In de eerste divisie is een speelvrij weekend een zeldzaamheid, maar deze week is dat wel het geval. En dat komt vooral Kwiek niet ongelegen.

De medische staf in Raalte maakt de laatste weken overuren. Valerie Logtenberg is al een tijdje uitgeschakeld vanwege een zweepslag, maar de opbouwster is op de weg terug. Vorige week maakte ze tegen ZAP voorzichtig haar eerste speelminuten en inmiddels is ze weer volledig inzetbaar. In diezelfde wedstrijd liep Maaike van Oldeniel echter eveneens een blessure aan haar kuit op. De hoop is dat de lichte scheuring snel herstelt.

Spelmaakster Anouk van Rijssen doet al een paar weken niet mee vanwege gescheurde enkelbanden. De wedstrijd van volgende week lijkt voor haar nog te vroeg te komen. Ook Danique de Jong en Jessica Hilbrands kwamen vorige week niet in actie. De twee talenten liepen eenzelfde ongelukkige blessure op tijdens hun trainingen op de HandbalAcademie. Vanwege een bal op hun hoofd zijn ze allebei tot de bank veroordeeld.

Dat er dit weekend geen wedstrijd gespeeld hoeft te worden, komt trainer Jan Majoor dus zeker niet slecht uit. Mogelijk geeft het hem net genoeg tijd om de meeste speelsters op tijd fit te krijgen voor het duel met BFC volgende week zaterdag. Dat is het laatste duel van de eerste competitiehelft.

Zwaar

Voorwaarts-trainster Helma Meijerman heeft niet met veel blessures te maken, maar ook zij klaagt niet over een speelvrij weekend. Vorig jaar gaf ze al aan hoe zwaar het seizoen in de eerste divisie is, vooral toen ze zich met haar ploeg mocht opmaken voor de nacompetitie: “Het is dubbel, want de knollen zijn bijna op. We hebben dit seizoen nauwelijks rust gehad en de nacompetitie begint direct volgende week. Het wordt heel zwaar met zes wedstrijden in minder dan vier weken.”

Het programma is dit jaar niet anders dan vorig jaar. Alleen tussen Kerstmis en Oud en Nieuw hebben Kwiek en Voorwaarts dit seizoen nog een weekje rust. Daarna gaan ze onafgebroken door tot half maart, waarna de (eventuele) nacompetitie een week later direct start.

Foto: Maaike van Oldeniel (hier in actie tegen E&O) liep vorige week een lichte scheuring in haar kuit op, bron: Facebook PCA Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina