Dit weekend kan het verschil gemaakt worden

De komende speelronde is voor veel ploegen in deze regio dé kans om zich te bewijzen. Behouden LHC en Haarle de koppositie in de eerste klasse? Nemen HHZD, Heeten en Nieuw Heeten afstand van de onderste regionen? Kan Schalkhaar zich revancheren op Klarenbeek? En houden Voorwaarts en Kwiek uitzicht op de tweedeperiodetitel?

2e klasse

Zowel ABS als Schalkhaar had als doelstelling in de top van zijn klasse te eindigen. Nu het seizoen een eindje op gang is, lijken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een plek in de middenmoot. Het als vijfde geplaatste ABS speelt komende zondag in 2A tegen Kwiek 3 dat met evenveel punten op gelijke hoogte staat. Schalkhaar begint in de kleine poule 2C al aan het tweede deel van de competitie. Omdat de speelsters van John Holleboom maar zes tegenstanders treffen, spelen ze anderhalve competitie. Tegen Klarenbeek kwamen ze er in de eerste wedstrijd niet aan te pas (22-13). Kunnen ze het de koploper nu wel lastig maken?

1e klasse

In de eerste klasse kunnen HHZD, Nieuw Heeten en Heeten zaterdagavond bewijzen dat ze niet bij de onderste ploegen horen. HHZD moet dat doen door tegenstander Artemis’15 in Doetinchem op nul punten te houden. De Heinose meiden hebben een flink portie zelfvertrouwen opgedaan in de wedstrijd van afgelopen weekend waar ze Nieuw Heeten met 34-22 versloegen. Datzelfde Nieuw Heeten speelt zaterdag in eigen huis tegen de Nijmeegse studenten van Havana en heeft dus ongetwijfeld wat te bewijzen. De ploeg van Louis Degen heeft in de eerste zeven duels zeven punten behaald; Havana vier. Er kan dus een flink gat geslagen worden met de nummer tien. Dat geldt ook voor Heeten (vijf uit zeven) dat in eigen huis Achilles ontvangt (drie uit zeven) en bij winst eveneens afstand neemt van de onderste regionen.

In de top van de eerste klasse kan SDOL de buren van Haarle én LHC een goede dienst bewijzen door koploper DFS Arnhem 2 punten af te snoepen. De Luttenbergers schurken met negen punten uit zeven duels tegen de top 3 aan en kunnen zich met winst op DFS in de strijd om de eerste positie gaan mengen. Haarle zelf, dat net als DFS twaalf punten heeft verzameld, gaat bij HCL/Groessen-Loo op bezoek. Ook geen eenvoudige opgave, want die ploeg staat net als SDOL op negen punten. De Gelderse fusieclub heeft een lastige manier van spelen, wat Broekland vorige week aan den lijve ondervond. LHC, dat samen met Haarle en DFS de eerste plaats bezet, moet tegen Broekland de punten zien binnen te halen. Een mooie derby tussen twee snelle ploegen.

De heren van Heeten kunnen aan hun slechte reeks van de afgelopen weken (drie nederlagen op rij) een eind maken. Daarvoor moet dan zaterdag wel gewonnen worden van Blauw Wit. De Ruurlose heren staan echter op de tweede plek, waardoor Heeten dus flink aan de bak moet.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse lijkt het nu al duidelijk dat er slechts twee ploegen kans maken op de titel. Dat zijn koploper Pacelli, dat nog zonder puntverlies is, en Lettele met één nederlaag. Komende weekend lijkt Lettele een makkelijke opponent te treffen. Overwetering dat op de voorlaatste plaats staat is de tegenstander. De Olster ploeg heeft echter in de laatste twee wedstrijden de drie punten behaald waar ze nu op staan. Een mooie reeks dus, die ze graag voortzetten tegen Lettele.

Ook Wesepe heeft na een mindere seizoensstart de opgaande lijn gevonden. In de afgelopen drie wedstrijden werd niet verloren. Tegen Zwolle kan die reeks uitgebreid worden. Zwolle, de promovendus in de hoofdklasse, doet het echter verrassend goed met al acht punten uit zeven duels. Kortom, een opponent om rekening mee te houden.

2e divisie

Wijhe is hard aan een overwinning toe. Met drie punten uit zeven duels houdt de selectie van trainster Marjolien Roesink alleen het nog puntloze Vido onder zich. Dat het dit weekend die zo gewenste zege pakt, lijkt echter niet voor de hand liggend. De Tukkers uit Albergen komen op bezoek. De Twentsen wisten alle voorgaande duels nog te winnen.

1e divisie

Na de eerste nederlaag van het seizoen afgelopen weekend (29-25 tegen Aalsmeer) wil Voorwaarts dit weekend graag weer een overwinning boeken. Tegen Westsite – met tien punten uit tien wedstrijden – mag dat geen probleem zijn. Bij winst houden de Twellosen bovendien een goede uitgangspositie voor de twee periode. De eerste periodetitel werd Voorwaarts nipt door de neus geboord.

Ook Kwiek maakt nog kans op de tweede periode, maar moet dan wel de komende twee wedstrijden winnen. Zaterdagavond gaan de Raaltenaren op bezoek bij ZAP. De ploeg uit Breezand staat met acht punten uit elf duels op plek negen; Kwiek op plek 5 met veertien uit elf. De statistieken zijn in ieder geval in het voordeel van Jan Majoor en zijn speelsters.

Programma 24 en 25 november 2018

2e klasse A
Zondag, 12.30 uur     ABS – Kwiek 3

2e klasse C
Zondag, 13.40 uur     Schalkhaar – Klarenbeek

1e klasse dames
Zaterdag, 19.00 uur   HCL/Groessen-Loo – Haarle
Zaterdag, 19.00 uur   SDOL – DFS Arnhem 2
Zaterdag, 19.00 uur   Heeten – Achilles
Zaterdag, 19.10 uur   Artemis’15 – HHZD
Zaterdag, 19.30 uur   Nieuw Heeten – Havana
Zondag, 13.15 uur     LHC – Broekland

1e klasse heren
Zaterdag, 20.15 uur   Heeten – Blauw Wit

Hoofdklasse
Zaterdag, 19.15 uur   Overwetering – Lettele
Zondag, 13.00 uur     Zwolle – Wesepe

2e divisie
Zaterdag, 20.15 uur   Wijhe’92 – De Tukkers

1e divisie
Zaterdag, 20.00 uur   Voorwaarts – Westsite
Zaterdag, 20.30 uur   ZAP – Kwiek

Foto: het team van SDOL kan zichzelf én Haarle en LHC dit weekend een goede dienst bewijzen door DFS Arnhem 2 te verslaan, bron: Facebook SDOL handbalselectie

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina