Zes zeges op rij, maar geen periodetitel

Voorwaarts greep vorige week net naast de eerste periode in de eerste divisie. De Twellosen wonnen weliswaar de eerste zes wedstrijden op rij, maar eindigden op doelsaldo achter Quintus 2 (+80 om +46). Die ploeg kan echter niet om promotie spelen, omdat de Kwintsheulse hoofdmacht al in de eredivisie uitkomt.

“Pas aan het eind van het seizoen wordt bepaald aan wie die eerste periode wordt gegeven,” legt Voorwaarts-trainster Helma Meijerman uit. “Dat wordt de hoogstgeplaatste ploeg op de ranglijst die op dat moment nog geen periode heeft. Een vreemde regeling. Wij hebben de eerste periode geen punt laten liggen en Quintus 2 maakt geen aanspraak op een periodetitel. Het zou heel logisch zijn als wij dan de eerste periode kregen toegewezen.”

Toch lijkt Voorwaarts zich geen zorgen te hoeven maken. De tweede periode werd gisteren overtuigend geopend door de Twellosen. In Beek liep Voorwaarts met 29-41 over BFC heen. Bovendien, promotie is geen moetje in Twello. “Wij hoeven nog niet zo nodig hogerop. Als we het cadeautje krijgen, pakken we het natuurlijk uit. Maar we hebben een te kleine selectie. Als we die promotie willen, moet de jeugd er klaar voor zijn.”

Foto: Voorwaarts versloeg BFC zaterdag met 29-41, bron: Facebook Supportersclub VW Handbal

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina