Broekland houdt rotgevoel over aan gelijkspel

De teleurstelling en frustratie dropen van het kleine berichtje op Facebook af: Keihard gevochten maar bestolen van 1 punt. Het voelt oneerlijk. We hadden onszelf meer moeten belonen. Broekland speelde in eigen huis met 23-23 gelijk tegen fusieclub Groessen-Loo, maar was daar absoluut niet tevreden mee.

“We hadden inderdaad het gevoel dat we meer verdiend hadden,” vond teambegeleidster Karlien Nijenkamp die naar de juiste woorden zocht. “Ik ben hier voorzichtig in, want we willen de scheidsrechter echt niet afvallen. Ik bedoel, ga er maar aan staan. En het was verder ook een sportieve wedstrijd, maar het is gewoon vervelend. Er waren zeker wat dubieuze beslissingen in ons nadeel. Daarom houden we een rotgevoel aan de wedstrijd over, maar willen het ook weer niet erger maken.”

Tegen het stugge Groessen-Loo kwam Broekland nauwelijks aan aanvallen toe. “We hebben ongeveer 45 minuten verdedigd en misschien een kwartiertje kunnen aanvallen. De verhouding zal niet helemaal zo zijn geweest, maar zo voelde het wel. In onze ogen verdedigden we prima, maar toch werd er vaak gefloten voor een straf of een penalty.”

Tien seconden voor tijd, bij een voorsprong van 23-22 voor Broekland, gebeurde dat wederom. “Weer kregen we een strafworp tegen en die vonden wij echt totaal niet terecht. Daardoor maakte Groessen de gelijkmaker en was de tijd om. Zij juichten hard en vierden het als een overwinning. Wij waren flabbergasted. We hadden echt het gevoel dat wij die twee punten verdienden. Zelfs aan ons publiek, dat normaal vrij rustig is, merkte je het.”

Haar eigen team kon Nijenkamp niets verwijten. “Na de vorige nederlagen kon ik telkens wel wat noemen wat beter had gemoeten. Maar nu was dat niet zo. We hebben bijna niks gemist. Groessen speelde aanvallen van wel twee of drie minuten, maar als wij de bal eindelijk hadden, deden we het prima. Onze 6-0-dekking stond ook goed. Groessen gooit, net als Haarle vorige week, vrijwel niet van afstand en dan krijg je dus constant de acties. Naar onze mening verdedigden we goed, maar toch kregen we telkens een penalty tegen. Deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen.”

1e klasse Oost
Broekland – Groessen-Loo: 23-23
Scores Broekland: Isabel te Wierik 4, Lynet Beltman 3, Lesley Herder 3, Lauri Kortenhorst 3, Anniek Poppe 3, Rowy Tuïnk 3, Jiska Jansen 2, Merel Hekman 1, Elisa Wilbrink 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina