Puzzelende Overmars kraakt koploper Haarle

Ze had goed voor ogen hoe het moest gebeuren. Kende de sterke en zwakke punten van Haarle en paste haar tactiek daar perfect op aan. Het leverde Kira Overmars, coach van de handbalsters van Heeten, een sterke en evenzo verrassende 30-23 zege op op de (gedeeld) koploper.

“Haarle schiet weinig van afstand. Ze zoeken vaak de combinatie met de cirkel of willen passeren om de sper van de cirkel heen,” wist Overmars. Een 6-0-dekking bleek het juiste antwoord. “Daar zijn we in de voorbereiding veel mee bezig geweest, maar in de eerste wedstrijden pakte het niet goed uit. Vaak heeft een team een bepalende schutter waar je wel op uit moet stappen. Dat ging met een 6-0 vaak mis. We zijn toen snel weer overgestapt op een 5-1, maar zaterdagavond kwam die 6-0 wel goed van pas.”

— Lees ook de wedstrijdverslagen van Heeten en Haarle —

De Haarlese titelkandidaat liep zich stuk op de hechte Heetense defensie. Aan de andere kant wisten de speelsters van Overmars wel vaak het net te vinden. “Een twijfelachtige dekking heeft zijn weerslag op de aanval. Maar zaterdag stond die goed en dan lukt het aanvallend ook beter. Het is ook een mentale kwestie. Daar besteden we veel aandacht aan. Ik ga veel in gesprek met de meiden. Ik wijs ze op hun verantwoordelijkheden, niet in het algemeen, maar ik spreek ze persoonlijk aan. Ik maak ze bewust waarom we bepaalde oefenvormen op de training doen. Dat begint zijn uitwerking te krijgen.”

Ingewikkeld

Het is voor Overmars flink puzzelen dit seizoen. Door het vertrek van steunpilaren Muriël Messchaert (gestopt) en Isa Lokate (Kwiek) leverde de eersteklasser flink aan ervaring in. Enkele langdurige blessures maakten het er niet eenvoudiger op. “We hebben beperkte wisselmogelijkheden. Daardoor kunnen we vaak driekwart van de wedstrijd goed mee, maar verliezen we in de laatste tien minuten. Zaterdag hadden we extra wissels. Enkele speelsters van dames 2 sloten aan en Liset Meijerink vanuit de recreanten deed mee. Dat gaf ons extra mogelijkheden.”

Overmars, die in het verleden in de hoofdmacht van Kwiek speelde, stond in de eerste wedstrijden van het seizoen ook af en toe zelf binnen de lijnen. “Dat was puur om het tekort op te vangen. Maar je moet ook kijken waar je meer aan hebt: het meespelen of de coaching langs de lijn. Want dat laatste is niet mogelijk als ik in het veld sta. Dat bekeek ik per wedstrijd en liet ik vaak ook aan de meiden over. Bovendien moeten speelsters zelf op gaan staan. Daarom heb ik de laatste duels bewust niet meegedaan.”

De puzzel is sinds zaterdagavond weer wat ingewikkelder geworden. “Op het einde van de wedstrijd ging aanvoerster Dewi Tepperik vol door haar enkel. Dat lijkt op gescheurde enkelbanden. We zijn haar waarschijnlijk langere tijd kwijt. We moeten dus weer creatief zijn.”

Foto: het team van Heeten, met links achteraan trainster Kira Overmars, bron: Facebook Handbal Heeten dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina