Alles ligt weer open

Bij winst op LHC kon Haarle dit weekend alleen aan kop komen in de eerste klasse. Ook DFS Arnhem 2 had de uitgelezen kans om als enige de nummer 1 te worden. Maar het liep gisteravond allemaal anders. Na speelronde negen staan er drie ploegen bovenaan die elkaar niets ontlopen. Bovendien komen de achtervolgers in rap tempo dichterbij.

Vóór dit weekend deelde Haarle met DFS Arnhem 2 de koppositie. Beide ploegen hadden uit acht duels veertien punten behaald. LHC volgde op plek drie met twee winstpunten minder. De Lemelerveldsen maakten die achterstand gisteren echter helemaal ongedaan. In de Haarlese sporthal Sprengendal, het hol van de leeuw, versloeg de formatie van Laurens Beld Haarle met 27-31.

“Wij hadden het vandaag niet moeilijk met LHC, maar vooral met onszelf. We speelden onder onze ondergrens. Ja, dan wordt het tegen elke tegenstander lastig,” schreef Guido Torenbeek, trainer van Haarle, in zijn wedstrijdverslag. “We missen vier penalty’s. Totaal buiten onze eigen balans. De eerste helft ging redelijk gelijk op, echter door het missen van vrije kansen liep LHC langzaam uit naar een ruststand van 13-18.” De tweede helft kon Torenbeek het tij niet keren. “Als dan na vijf minuten blijkt dat er precies gebeurt waar in de rust voor gewaarschuwd is, dan betekent het dat we niet scherp (genoeg) zijn. Zodoende kon LHC uitlopen naar een 10-doelpunten voorsprong. En dan komt er toch iets los in dit team dat er voor zorgt dat het anders moet. Maar het was vandaag te laat en niet genoeg.”

DFS Arnhem 2 – dat tot dit weekend nog geen wedstrijd verloren had, maar wel twee keer gelijkspeelde – liet zich verrassen door HCL/Groessen-Loo. Het werd in Arnhem 25-27 voor de Gelderse gasten. Door die overwinning kruipt HCL/Groessen-Loo langzaam richting de top 3. De achterstand is nog maar drie punten. Ook Broekland kan profiteren van de uitslagen van gisteravond. Als de oranje-zwarten vanmiddag in eigen huis Heeten weten te verslaan komen ze samen met HCL/Groessen-Loo op plek vier te staan.

Foto: LHC had ook dit weekend reden tot juichen, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina